Foto: Atlas Copco.

Dec 7, 2016

Atlas Copco förvärvar tyskt bolag


Företaget fokuserar på kompressorer och luftbehandlingssystem.

Atlas Copco, en ledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar, har slutit avtal om att förvärva verksamheten tillhörande hb Kompressoren Druckluft- und Industrietechnik GmbH, en tysk distributör och serviceleverantör för industriella kompressorer och relaterade system. 

Hb Kompressoren är baserat nära Stuttgart och är verksamt i den sydvästra regionen av Tyskland. Cirka 10 anställda kommer att ansluta sig till Atlas Copco. Verksamheten är fokuserad på distribution och service av kompressorer och luftbehandlingssystem för användning inom områden som tillverkning och generell industri.  

Vi är glada att ett sådant starkt team ansluter sig till oss då det kommer att ytterligare stärka vår närvaro i den sydvästra regionen av Tyskland ”, säger Nico Delvaux, chef för Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik. “ Det stärker oss i vårt engagemang att erbjuda kunder produkter och service av högsta kvalitet .”

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen. Förvärvet förväntas slutföras inom kort. Verksamheten kommer att bli del av Atlas Copcos division Compressor Technique Service. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT