Foto: Atlas Copco.

Jun 15, 2016

Atlas Copco förvärvar tysk kompressorspecialist


Atlas Copco har kommit överens om att förvärva Schneider Druckluft GmbH, en tysk utvecklare och tillverkare av professionella lösningar för komprimerad luft med ett stort nätverk av återförsäljare och specialistbutiker.

Schneider Druckluft är baserat i Reutlingen nära Stuttgart, Tyskland, och har cirka 110 anställda. Det har också kontor i Tjeckien och Slovakien. Företaget fokuserar huvudsakligen på kolvkompressorer men erbjuder ett brett sortiment av relaterade produkter och service. Det hade intäkter under 2015 på cirka MSEK 250.

Schneider Druckluft är synonymt med högkvalitativa lösningar för komprimerad luft och kommer att passa väl med strategin inom vår division Professional Air,” säger Nico Delvaux, chef för Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik. “ Vi välkomnar det starka teamet på Schneider Druckluft till vår grupp. Tillsammans kommer vi att fortsätta tillhandahålla kunder med enastående produkter och service .”

Förvärvet är föremål för godkännande av konkurrensmyndigheter och förväntas slutföras under det tredje kvartalet.

Den förvärvade verksamheten kommer att bli del av divisionen Professional Air inom Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT