Foto: Atlas Copco.

Jan 17, 2017

Atlas Copco förvärvar tillverkare av rotationsfräsar


Verksamheten har 38 anställda och blir en del av divisionen Construction Tools.

Atlas Copco har slutit avtal om att förvärva Erkat Spezialmaschinen und Service GmbH, en tillverkare av riggmonterade rotationsfräsar för grävmaskiner. 

Erkat är baserat i Hämbach, Tyskland, och har försäljningskontor och serviceställen runt om i världen. Företaget tillverkar riggmonterade rotationsfräsar för grävmaskiner som används främst inom bygg- och rivningsbranschen samt för stenbrott och tunnlar. Varumärket Erkat är välkänt för premiumkvalitet och kontinuerlig innovation. 

Erkat-verksamheten omfattar 38 anställda och hade intäkter 2015 på MSEK 110 (MEUR 12).

- Rotationsfräsar är en perfekt kompletterande produkt för Atlas Copco som en leverantör av lösningar inom bergbrytning, tunnel- och fundamentsarbete samt demolering, säger Andrew Walker, chef för Atlas Copcos affärsområde Bygg- och anläggningsteknik. Erkats mycket kvalificerade team kommer att bli en värdefull tillgång när vi hjälper kunder att öka produktiviteten.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen. Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet 2017.

Verksamheten kommer att bli del av divisionen Construction Tools i Atlas Copcos affärsområde Bygg- och anläggningsteknik.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT