Foto: Atlas Copco.

Jun 8, 2017

Atlas Copco förvärvar Luleå-verksamhet


Företaget levererar digitala lösningar för högteknologiska gruvor.

Atlas Copco, en ledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar, har slutit avtal om att förvärva en del av Mobilaris MCE AB, ett Sverigebaserat företag som tillhandahåller avancerad mjukvara som optimerar gruvverksamhet underjord.

Atlas Copco kommer att förvärva 34% av Mobilaris MCE, baserat i Luleå, en verksamhet som nu är del av Mobilaris AB.

Mobilaris MCE:s mjukvarulösningar erbjuder en helhetsbild av gruvverksamheten, positionering i realtid och statusinformation om fordon, utrustning och personal presenterad i ett sofistikerat 3D-användargränssnitt. Mjukvaran används för gruvdrift underjord, tunnelbygge och annan anläggning. Verksamheten har ungefär 20 anställda och hade intäkter under 2016 på cirka MSEK 30.

-Det innovativa teamet på Mobilaris kommer att spela en nyckelroll då Atlas Copco vidareutvecklar sina digitala och automationslösningar vilket ger gruv- och anläggningskunder ökad säkerhet, effektivare verksamhet och högre produktivitet, säger Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik. Detta är framtiden inom gruvdrift .

Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik.

Förvärvet förväntas slutföras i början av tredje kvartalet 2017. Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Atlas Copcos börsvärde och offentliggörs inte. Mobilaris MCE kommer att verka som ett separat bolag delvis ägt av Atlas Copco. 
  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT