Apr 4, 2017

Atlas Copco förvärvar kompressortillverkare


Företaget erbjuder ett brett sortiment av kolvkompressorer, skruvkompressorer och luftbehandlingsprodukter.

Atlas Copco, en ledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar, har slutit avtal om att förvärva Pressure Compressores Ltda., en brasiliansk tillverkare av kolvkompressorer och relaterad utrustning. 

Pressure Compressores har sitt säte i Maringá i delstaten Parana, Brasilien. Företaget erbjuder ett brett sortiment av kolvkompressorer, skruvkompressorer och luftbehandlingsprodukter, främst till den brasilianska marknaden men även några andra sydamerikanska länder. Det har ungefär 150 anställda och hade intäkter på cirka MSEK 145 (MBRL 50) under 2016.   

- Pressure Compressores är känt i Sydamerika för sin kvalitet och har en välrenommerad teknologi för kolvkompressorer, säger Nico Delvaux, chef för Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik. Med det här förvärvet stärker vi vår närvaro i den här viktiga regionen.  

Pressure Compressores produkter används av många olika industriella och professionella kunder; från bilverkstäder till tillverkningsföretag. 

Förvärvet förväntas slutföras under andra kvartalet 2017. Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Atlas Copcos börsvärde och lämnas inte ut.  Pressure Compressores kommer att bli del av divisionen Professional Air i affärsområdet Kompressorteknik.  
  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT