Nov 24, 2016

Atlas Copco förvärvar kinesiskt nitningsföretag


Industriföretaget Atlas Copco har slutfört förvärvet av Phillip-Tech som levererar självstansande nitning, en monteringsteknik som ökar inom fordonsindustrin.

Phillip-Tech är baserat i Peking och har en försäljnings- och teknikanläggning i Shanghai. Företaget har 45 anställda. Phillip-Tech säljer produkter och lösningar för självstansande nitning utformade och producerade av Atlas Copco-ägda Henrob, en marknadsledare för denna innovativa monteringsteknologi som Gruppen förvärvade 2014. Phillip-Techs kunder inkluderar flera stora fordonstillverkare.

Atlas Copco meddelade den 26 augusti 2016 att det hade kommit överens om att förvärva verksamheten. 

Självstansande nitning är en mekanisk monteringsmetod för att fästa samman lager av material där svetsning är svårt, t.ex. med aluminium. Biltillverkares användning av denna teknologi ökar då de använder nya material för att göra fordonen lättare och mer energieffektiva. 

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen. Den förvärvade verksamheten blir del av divisionen Industrial Assembly Solutions inom affärsområdet Industriteknik. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT