Foto: Atlas Copco/Jenny Hammar.

May 29, 2019

Atlas Copco förvärvar italiensk tillverkare


Bolaget har 90 anställda och omsätter ca 267 miljoner.

Atlas Copco har slutit avtal om att förvärva Eurochiller S.r.l, en italiensk tillverkare av industriell kylutrustning och tillhörande produkter.

Eurochiller har sitt säte i Mortara i Italien och har omkring 90 anställda. 2018 hade bolaget intäkter på omkring 267 MSEK.

Bolaget tillverkar och servar industriella kyl- och värmebehandlingsprodukter samt tillhörande system som används i industriella tillverkningsprocesser.

”Eurochiller har ett mycket starkt team och högkvalitativa produkter. Förvärvet kompletterar vårt existerande produkterbjudande och kommer att göra det möjligt att ytterligare höja våra kunders produktivitet”, säger Vagner Rego, affärsområdeschef Kompressorteknik.

Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Atlas Copcos börsvärde och offentliggörs inte. 

Förvärvet förväntas slutföras under andra kvartalet 2019.

Den förvärvade verksamheten kommer att bli del av divisionen Oil-free Air inom affärsområdet Kompressorteknik.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  288
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  391

 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  15