Atlas Copco Henrik Elmin

Henrik Elmin. Foto: Atlas Copco.

Oct 28, 2019

Atlas Copco förvärvar bolag med 600 anställda


Levererar appliceringslösningar till bland annat fordonsindustrin.

Atlas Copco har tecknat avtal om att förvärva Scheugenpflug AG. Bolaget erbjuder appliceringslösningar, däribland industriell sammanfogning med lim och potting (en form av ingjutning av elektroniska komponenter), som används i ett flertal industrier.

Scheugenpflug AG har över 600 anställda och bolaget har sitt säte i Neustadt an der Donau nära München. 2018 hade Scheugenpflug AG intäkter på omkring 850 MSEK. Scheugenpflug är specialiserade på automatiserade systemlösningar, som till exempel appliceringsceller och vakuumkammare för ingjutning.

-Förvärvet av Scheugenpflug AG, som är ett framgångsrikt bolag med erfarna medarbetare, kommer att stärka vår position inom industriella appliceringslösningar. Lösningarna används främst i fordonsindustrin, medicinsk industri och maskinindustrin, säger Henrik Elmin, affärsområdeschef Industriteknik. Förvärvet kommer att komplettera och bredda vårt erbjudande mot en större kundgrupp.

Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Atlas Copcos börsvärde och offentliggörs inte. Den förvärvade verksamheten kommer att bli en del av Atlas Copcos division Industrial Assembly Solutions inom affärsområdet Industriteknik.

Förvärvet är föremål för godkännande från myndigheter och förväntas slutföras under det första kvartalet 2020.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT