Simba ME7 C rigg för långhålsborrning. Foto: Atlas Copco.

Feb 1, 2017

Atlas Copco får order från turkiskt gruv- och anläggningsbolag


Ordern innefattar bland annat Atlas Copco-maskinerna Simba, Robbins och Boomer som ska färdigställa turkiska gruv- och anläggningsprojekt.

Atlas Copco har vunnit en order för utrustning och service värderad till MSEK 210 från turkiska gruv- och anläggningsbolaget Cengiz Holding A.Ş för användning inom gruv-, tunnel- och motorvägsprojekt.

Utrustningen inkluderar Simba ME7 C rigg för långhålsborrning och andra maskiner som ska användas för expansionen av en befintlig koppargruva och öppnandet av två nya underjordsgruvor. Ordern inkluderar även stigortsborrmaskin Robbins 91RH för byggandet av den nya Zigana-tunneln i nordöstra Turkiet, såväl som Boomer L2 D borriggar för anläggning av Norra Marmara motorväg nära Istanbul. Samtliga maskiner är kända för sin energieffektivitet, säkerhet och ergonomi.

- Vi är stolta att Cengiz har valt Atlas Copco för att få optimala maskiner och service som hjälper dem att färdigställa deras gruv- och anläggningsprojekt, säger Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik.

- Detta är ett exempel på hur vi hjälper kunder att öka sin produktivitet på ett säkert och energieffektivt sätt .

Ordern är bokad i första kvartalet 2017, och utrustningen kommer att levereras under 2017. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT