Aug 26, 2016

Atlas Copco expanderar mot fordonsindustrin


Förvärvar självstansande nitningsverksamhet, en teknologi som växer i takt med att fordonen blir allt lättare.

Atlas Copco har kommit överens om att förvärva självstansande nitningsverksamheten tillhörande Phillip-Tech (Beijing) Co., Ltd. 

Phillip-Tech är baserat i Peking och har en försäljnings- och teknikanläggning i Shanghai. Företaget har cirka 45 anställda. Phillip-Tech säljer produkter och lösningar för självstansande nitning utformade av Atlas Copco-ägda Henrob, en marknadsledare för denna innovativa monteringsteknologi som Gruppen förvärvade 2014. Phillip-Techs kunder inkluderar flera stora fordonstillverkare.

- Henrobs nitningslösningar efterfrågas allt mer av fordonstillverkare till följd av deras avancerade monteringsbehov, och det starka teamet på Phillip-Tech spelar en vital roll i marknadsföringen av teknologin i Kina, säger Mats Rahmström, chef för Atlas Copcos affärsområde Industriteknik. Denna monteringslösning kommer att fortsätta växa allteftersom fordonstillverkare strävar efter att bygga lättare fordon för att minska bränslekonsumtionen.

Självstansande nitning är en mekanisk monteringsmetod för att fästa samman lager av material där svetsning är svårt, t.ex. med aluminium. Biltillverkares användning av denna teknologi ökar då de använder nya material för att göra fordonen lättare och mer energieffektiva. 

Förvärvet förväntas bli klart under det fjärde kvartalet 2016.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen. Den förvärvade verksamheten kommer att bli del av divisionen Industrial Assembly Solutions inom affärsområdet Industriteknik. 
  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT