Jun 1, 2016

ATEX-godkänd Proportionalventil för höga tryck


En ATEX-godkänd proportionalventil för farliga tillämpningar med högt tryck har lanserats på marknaden av IMI Precision Engineering, ett världsledande företag inom rörelse & flödesteknik.

D386 proportionalventil är lämplig för tryckreglering i en mängd olika kärnkraft och gasförsörjningstillämpningar, från hydraulisk styrning av reaktorkärl och snabba nedstängningssystem till gasinsamling och -övervakning. Den är även lämplig för nya vätgaspåfyllningsstationer för fordon. D386 är en trevägsventil med en 24 VDC/2A-integrerad utloppstrycksensor och finns med en ingång och utgång på antingen 0-10 V eller 4-20 mA. Liksom många produkter i IMI Precision Engineerings sortiment, är D386-ventilen ATEX-godkänd och klassificeras enligt grupp II, kategori 2 G och temperaturklass T4 eller T3 i ATEX-direktivet 94/9/EG.

D386 består av ett mässingshus med en ventil av rostfritt stål och polyetereterketon (PEEK) ventilsäte. Enheten har även en ¼" BSPP-gängad port och kan arbeta över ett temperaturområde från -20 °C till +50 °C. Dessutom erbjuder den hysteres och tillförlitlighet på <1 % av det maximala utloppstryckområdet för ökad säkerhet och styrning. Proportionalventilen kan konfigureras att klara utloppstryck upp till 400 bar med ett maximalt inloppstryck på 420 bar och uppnår jämnare drift tack vare sitt 25 µm inlopps/utloppsintegrerade filter. D386 erbjuder exceptionell läckagetäthet och är säker till minst 10-3 mbar.l/s helium internt, och minst 10-4 mbar.l/s helium externt.

Daniel Gambet på IMI Precision Engineering kommenterade: "Som teknikledare inom rörelse & flödesteknik för riskfyllda tillämpningar, sätter vi expertkunskap om hantering av industrigaser, inklusive ädelgaser, oxiderande, brandfarliga och frätande gaser och platssäkerhet i centrum för all vår nya produktutveckling. Denna nya, proportionalventil för höga tryck uppfyller både den säkerhet och prestanda som krävs av kritiska tillämpningar."
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT