Oct 31, 2017

Åsedaföretaget gör sin största investering


Ger färre handpåläggningar och tempon i produktionen.

Åsedabaserade FT-produktion AB miljoninvesterar för att möta ökande orderingång. Maskininvesteringen är den enskilt största i företagets historia och ägare Joakim Karlberg ser ljust på framtiden med sin uppdaterade maskinpark.

– Investeringen innebär rationalisering av produktionen med färre handpåläggningar och tempon på våra aluminiumprofiler. Numera kan vi bearbeta profiler fullt färdiga från fullängd och i en uppspänning, säger Joakim Karlberg.

Investeringen utgörs av en CNC från FOMindustrie för 5-axlig bearbetning av aluminiumprofiler upp till 7.5 meter. Lösningen medför att all bearbetning, borrning, fräsning, gängning & kapning kan ske i en uppspänning.

FT-Produktion har även investerat i en automatisk profilkap för kortare komponenter från FOMindustrie.

FOMindustrie är en av världens ledande tillverkare av maskiner för profilbearbetning. Maskinerna tar plats i en rad industriella sektorer såsom exempelvis fönster/dörr-, möbel-, automotive- och legoindustri.

Utrustningen är såld av Ejderstedts som har agenturen och eftermarknad för FOMindustrie i Sverige. Ejderstedts har bas och utställningshall i Tenhult 12km utanför Jönköping och VD Peter Fasth kommenterar FTs investering:

– Kraven på ökad produktivitet blir allt större i takt med ökad konkurrens och bristen på utbildad personal. FOMs maskiner möjliggör att bemanningsgraden minskar i de flesta operationer, vilket i sin tur gör att en operatör håller igång 3-5 maskiner utan ökad stress. Att vi sedan minimerar plocket mellan maskiner ser vi lite som en bonus.

CNCLoading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    56

SENASTE NYTT