Oct 31, 2017

Åsedaföretaget gör sin största investering


Ger färre handpåläggningar och tempon i produktionen.

Åsedabaserade FT-produktion AB miljoninvesterar för att möta ökande orderingång. Maskininvesteringen är den enskilt största i företagets historia och ägare Joakim Karlberg ser ljust på framtiden med sin uppdaterade maskinpark.

– Investeringen innebär rationalisering av produktionen med färre handpåläggningar och tempon på våra aluminiumprofiler. Numera kan vi bearbeta profiler fullt färdiga från fullängd och i en uppspänning, säger Joakim Karlberg.

Investeringen utgörs av en CNC från FOMindustrie för 5-axlig bearbetning av aluminiumprofiler upp till 7.5 meter. Lösningen medför att all bearbetning, borrning, fräsning, gängning & kapning kan ske i en uppspänning.

FT-Produktion har även investerat i en automatisk profilkap för kortare komponenter från FOMindustrie.

FOMindustrie är en av världens ledande tillverkare av maskiner för profilbearbetning. Maskinerna tar plats i en rad industriella sektorer såsom exempelvis fönster/dörr-, möbel-, automotive- och legoindustri.

Utrustningen är såld av Ejderstedts som har agenturen och eftermarknad för FOMindustrie i Sverige. Ejderstedts har bas och utställningshall i Tenhult 12km utanför Jönköping och VD Peter Fasth kommenterar FTs investering:

– Kraven på ökad produktivitet blir allt större i takt med ökad konkurrens och bristen på utbildad personal. FOMs maskiner möjliggör att bemanningsgraden minskar i de flesta operationer, vilket i sin tur gör att en operatör håller igång 3-5 maskiner utan ökad stress. Att vi sedan minimerar plocket mellan maskiner ser vi lite som en bonus.

CNCLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT