Foto: Canon.

Nov 7, 2017

Arkitektkopia startar 3D-center med skrivare från Canon


Marknaden för 3D-utskrifter har exploderat de senaste åren. Arkitektkopia hoppar på trenden och startar 3D-center i Bromma utanför Stockholm.

3D-marknaden exploderar och det gäller bland annat byggmodeller och olika sorters prototyper. Arkitektkopia har därför startat ett eget 3D-center i Bromma med två 3D-skrivare från Canon.

Några av de områden som Arkitektkopia kommer att satsa mer på framöver är bygg- och fastighetssektorn samt prototyper. Det är områden där behovet av 3D-modeller hela tiden ökar.

– Man kan skriva ut modeller i byggprojektets olika skeden, till exempel för att presentera sitt projekt. Vidare kan man ta fram en kostnadseffektiv prototyp i ett tidigt stadium, oavsett om det rör sig om en avancerad reservdel eller ett smycke. Det kortar också ner ledtiderna till slutprodukt så att de snabbare kan komma ut på marknaden, säger Gunnar Duintjer, VD Arkitektkopia.

– Vi på Canon är väldigt glada över att få vara delaktiga i Arkitektkopias satsning på 3D-området. Canon har varit väldigt involverade i att bygga upp kompetens och marknadskunskap som behövs för att möjliggöra denna satsning. Vi vet att Canons och Arkitektkopias kunder efterfrågat fler teknologier och ett enkelt sätt att få tillgång till 3D-utskrifter. Vi är övertygade om att våra lösningar kommer att hjälpa Arkitektkopia att bli marknadsledande på att skapa 3D-modeller mot exempelvis byggbranschen, säger Joerg Gugel, VD på Canon Svenska.

– Vi har under lång tid kunnat erbjuda 3D-print, men nu satsar vi ytterligare inom det området. Med ett eget 3D-center kan vi skapa nya affärsmöjligheter och nå en bredare målgrupp, säger Gunnar Duintjer, VD Arkitektkopia.

Skrivarna från Canon kan printa 3D-modeller i olika storlekar gjorda av gipspulver och plast, helt i färg eller transparant. Tidigare har Arkitektkopia endast levererat produkter tillverkade med gipsteknik.

Arkitektkopia blir Canons 3D-print partner i Sverige. Detta möjliggör också för Canon att erbjuda sina kunder tillgång till högkvalitativa 3D-utskrifter från Arkitektkopia.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT