Aug 14, 2017

Årets största nyhet från Star


Lenima visar på EMO 2017.

Det drar ihop sig till ännu en EMO-mässa i Hannover. EMO som arrangeras vart annat år är världens största mässa för verkstadsteknik. LENIMA finns på plats för att visa upp det senaste inom maskiner och verktyg. Hela gänget kommer att finnas på plats under veckan med anledning av att man väntar sig ett stort antal svenska kunder i samband med att deras leverantörer presenterar flera stora nyheter.

Nedan följer ett axplock av nyheter från uppdragsgivaren STAR, där SV-20R är den största:

STAR - längdsvarvar
Japanska STAR kommer under mässan att visa stora delar av modellprogrammet, varav 4st för året helt nya maskinmodeller.

SR-32JII
Bland annat kommer vi att få se den senaste generationen av SR-32 som nu kommer i helt ny tappning. Prestandan ökar markant i form av högre hastigheter, snabbare styrsystem och vesäntligt mycket högre effekter än tidigare. Nya SR-32 kommer har även fler verktyg och Y-axel för bearbetning mot subspindeln. Vikten har ökat med drygt ett ton och numer kan man själv välja om man vill bearbeta med- eller utan styrbussning.

SV-20R
För dem som verkligen jagar korta cykeltider och är i behov av en maskin för lite mer komplexa detaljerna premiärvisas nu även nya SV-20R. Denna maskin är utrustad med gangtool, revolver och separat bakbearbetning vilket möjliggör 3 verktyg i ingrepp samtidigt. Även här finner man många verktyg och Y-axel för bakbearbetning samtidigt som flera olika B-axlar kan monteras i revolvern. Detta gör denna maskin till en unik lösning för de som har behov av många snedställbara verktyg för olika vinklade operationer.

Star SV-20R bearbetningsutrymme.

Star SV-20R vinklad bearbetning, B-axlar.

SW-12RII
SW-12RII är det perfekta valet där högeffektiv bearbetning med extrem precision av små diameter är kritisk.
Denna maskin har en två-delad gangtool vilket innebär att berbetning mot huvudspindeln sker med två verktyg i ingrepp samtidigt när detaljen tillåter, oavsett om det gäller borrning, svarvning eller fräsning.
Bakbearbetningen sker mot en 8 positioners verktygslimpa med Y-axel och drivna verktyg, vilket ger stor flexibilitet och möjligheten att bearbeta med 3 verktyg i ingrepp samtidigt.

SR-38
Är det någon som missat förra årets stora nyhet, SR-38, som blivit en succé på den svenska marknaden så finns den även att beskåda på EMO.
SR-38 är en oerhört robust och produktiv maskin som med fördel bearbetar från stångdiameter 42mm. Vinkelställbara verktyg och möjligheten att svarva med två verktyg i ingrepp samtidigt (ex. grov- och finskär) mot huvudspindeln är standard.

HFT – High Frequency Turning
Spånbrytningstekniken som nu tar ett steg framåt och blir en del av vår vardag.
Funktionen som när som helst kan aktiveras i programmet innebär att matningen ändras till en oscillerande rörelse som därmed bryter spånorna efter önskemål. Operatören ställer in vilken frekvens som brytningen skall ske med beroende på material och behov.
Funktionen fungerar som en form av problemlösning för all typ av bearbetning i material som traditionellt är svåra att bryta spån på.
Funktionen finns tillgänglig för samtliga modeller från STAR och kan användas i alla axlar!

Styrstystem och mjukvaror
De senaste generationerna av STAR-maskiner kommer även med ”STAR Motion Control” som standard, vilket optimerar den icke-skärande tiden(programstart, transporter, övertag osv) och därmed reducerar cykeltiderna markant.

Vi finns även på plats för att demonstrera vårt programeringshjälpmedel som är helt anpassat för den svenska marknaden – låt oss visa hur ni kan programmerar och ställer en längdsvarv enklare, bättre och snabbare än tidigare!

EMOLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT