Nov 24, 2016

Årets kvinnliga civilingenjör med ledarpotential


På onsdagen utsågs KTH-ingenjören Cecilia Molinder till Female Leader Engineer 2016. "Med positiv energi och pondus lyfter hon vi'et framför jag'et."

 

Female Leader Engineer utser varje år en framstående kvinnlig civilingenjör med stor ledarpotential. Vinnaren får ett skräddarsytt traineeprogram på tre av utmärkelsen partnerföretag.

Under onsdagkvällens prisceremoni utsågs Cecilia Molinder till Female Leader Engineer 2016. Hon har en bakgrund i Bioteknik, med master i Medical Biotechnology på KTH och har bland annat erfarenhet av flertalet olika styrelser.

Motiveringen lyder "En person som fyller varje rum med sin positiva energi och pondus. På ett enastående sätt, påvisar hon ett balanserat och genomtänkt ledarskap. Hon individanpassar sitt ledarskap för att alla ska trivas och prestera utifrån sina förutsättningar, samtidigt som hon har en förmåga att se till en större helhet. Med en prestigelös framtoning är hon lyhörd och uppmärksam på sin omgivning, men inser också vikten av att en ledare måste stå på sig i sitt beslutsfattande för att verksamheten ska nå sina mål. Det här är en ledare som redan nu lett på en hög nivå, men vi är övertygade om att hon, med hjälp av sin personlighet och ledarstil, kan påverka på alla nivåer.
Hon lyfter alltid ”vi’et” framför ”jag’et”.

Eva Fredriksson, från Female Leader Engineers styrgrupp berättar stolt:

- Ikväll har vi lyft fram några av framtidens kvinnliga ledare, utmanat näringslivet i en nytänkande paneldebatt om morgondagens ledarskap och fått en förhandstitt på visionskampanjen 'All Potential' som vi släpper under våren 2017.

- Det är fantastiskt roligt att vi nu har lyckas växa till att omfatta de 4 största tekniska högskolorna i Sverige! säger Madelen Porserud, från styrgruppen.

Camilla Engbrink från Sandvik Coromant håller med;

- Jag är stolt över att vi på Sandvik och Sandvik Coromant deltar i Female Leader Engineer. Det är ett av många viktiga initiativ för att öka mångfald och inkludering inom vårt företag. Med ökad mångfald får vi fler perspektiv, vilket gör att vi i förlängningen kan ta klokare beslut, utveckla nya lösningar och driva ett ännu bättre samarbetsklimat. Genom att lyfta upp fler kvinnor till ledande positioner skapar vi förebilder för yngre kvinnor i företaget.

- Female Leader Engineer är ett föredömligt initiativ som på ett mycket positivt sätt lyfter fram och visar på den enorma kompetens som kvinnliga talanger besitter där vi som partnerföretag har en möjlighet att hitta många bra individer som vi kan ge möjlighet att utvecklas vidare inom AstraZeneca, säger Åsa Brunzell Head of HR, SHE & Compliance på AstraZeneca.

Urvalsprocessen Female Leader Engineer

När ansökan öppnade i augusti, sökte 120 kvinnliga civilingenjörer från Kungliga Tekniska Högskolan, Chalmers Tekniska Högskola, Lunds Tekniska Högskola och Tekniska Högskolan vid Linköpings universitet till utmärkelsen Female Leader Engineer. 20 av dessa handplockades för att delta i hösten urvalsprocess, som innehöll bland annat intervjuer, caselösning och personlighetstester i samarbete med headhuntingföretaget Talent Eye.

Utöver detta fick gruppen uppleva exklusiva partnerdagar hos AstraZeneca, Ericsson, Fortum, Sandvik, Scania och Skanska och boosta sin personliga utveckling tillsammans med vår partner Kvinnokompetensen. I ett sista steg i urvalsprocessen utsågs 10 finaliser som fick presentera sig närmare för alla partnerföretag.

Årets 10 finalister var; Lisa Zöllner Wohlfart, Cecilia Molinder, Jenny Stenström, Johanna Öjeling, Filippa Plate, Anna Jansson, Christina Koidis, Raked Hed, Johanna Hallberg och Agnes Söderholm.

Ansökan till nästa års Female Leader Engineer öppnar hösten 2017.

Toppbilden: Årets vinnare Cecilia Molinder. Foto: Erik Frenne
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT