Aug 29, 2016

Årets industrinatt!


Den 12 oktober är det för andra året i rad dags för Industrinatten – en mötesplats för teknikintresserade ungdomar och jämtländska industriföretag.

Industrinatten är en gemensam kraftsamling för att locka unga människor till industrin. Här ges arbetssökande och unga vuxna på väg in i arbetslivet en möjlighet att knyta kontakter med 18 lokala företag inom tillverkningsindustrin. Under kvällen får deltagarna besöka flera olika tillverkningsföretag och en inblick i de möjligheter och yrkesroller som finns i moderna industrier.

Mässan är indelad i tre programpunkter. 

 • FRÅN 16:00 KICK-IN EXCERCISHALLEN

  Gemensam Kick-Off i Exercishallen på Stadsdel Norr i Östersund, där samtliga företag ställer ut. Här finns aktiviteter, goodiebags, mat och underhållning.

 • 18:00 BUSSARNA AVGÅR PÅ RESPEKTIVE TUR

  Bussarna tar besökarna ut till sina valda studiebesök. På bussen finns en guide som svarar på frågor och ger praktisk information. Efter första besöket stiger man på den väntande bussen och kör till nästa företag.

 • 21:00 KICK-OUT EXERCISHALL NORR

  Efter studiebesöken kör bussarna tillbaka till Exercishallen, där alla samlas till en avrundande "Kick-Out". Här blir det snack med alla som varit med under kvällen, mer aktiviteter, musik, prisutdelning för bästa bild i instagramtävlingen, mat och skratt.


Mer information och medverkande företag

Läs mer om Industrinatten på industrinatten.nu, här kan du som journalist även boka en gratisbiljett. 

AIM SWEDEN AB

På AIM arbetar vi med 3D-printning, och är specialiserade på att arbeta med komponenter i metall och plast för användning inom industri, medicinteknik och biomedicin.

COROMATIC

Är du redo för strömavbrott? För att klara att kraftförsörja hela eller stora delar av en verksamheten under ett nätavbrott behövs ett eller flera dieselelverk. Vi hjälper dig med konstruktion, projektering och tillverkning och installation, driftsättning och förebyggande underhåll.

HALLSTRÖMS

Vi bygger ventilationssystem, framförallt rör, i tunnplåt för bland andra norska off-shore-industrin, till bostäder och idrottsarenor.

JEMTAB

Vi tillverkar högtryckspumpar till framförallt SKF:s stora kullager, för att vidga lagret vid montering och demontering. Våra högtryckspumpar används också till att sätta fast propellrar på vindkraftverk.

JP INDUSTRI AB

Vi jobbar både på specifika kunduppdrag med svetsning, lackering och montering av plåtar, och vi är underleverantörer till Toyota truckar och Volvo hjullastare där vi tillverkar en stort antal specialdelar.

LASER NOVA

Vi gör en mängd olika legoarbeten och är specialiserade på mikrolaserbearbetning – extremt små komponenter med höga krav på precision.

LINDEVALLS

Här är industrins skräddare! Vi syr upp måttbeställda produkter i grova material, bland annat mjuka plaster, gummi och textilier. Vi gör allt från tätningar, stänkskydd, remmar, båtkapell, väskor, skyddsmadrasser och mycket mer.

MÖRSJÖ DELI

Vi förfinar ett gammalt jämtländsk hantverk – tunnbrödet – till läckra chips och andra produkter.

NORD-LOCK AB

Med våra metallbrickor sitter skruven alltid fast. Vi tillverkar skruvar, muttrar och brickor till industrier med extremt hög belastning och vibration, såsom till snabbtåg och oljeplattformar.

NORDSAMVERK

Vi bygger nästan vad som helst inom rostfritt stål och aluminium, bland annat sluss-skåp för operationsinstrument, operationstvättställ och matvagnar till sjukvården, men även detaljer till snökanoner.

NÄLDENS VÄRMEINDUSTRI

Gillar du att elda med ved hemma? Då har vi nåt för dig. NVI, Näldens Värmeindustri AB är Sveriges enda renodlade tillverkare av modulskorstenar och har tillverkat skorstenar sedan 70-talet. I dag kan vi stolt säga att vi är proffs på att tillverka säkra skorstenssystem.

PR-PLAST AB

Vi tillverkar vakuumformade produkter i plast, textil, folie och metall, till exempel delar till husvagnar, laddningsstationer till självgående gräsklippare samt tättslutande lock till lastpallar.

SAAB

På SAAB i Jämtland är verksamheten fokuserad kring service och support för våra övriga affärsområden, men vi bedriver även forskning och utveckling inom försvars- och fordonsindustrin i våra labb.

WIPRO

Vi bygger hydraulcylindrar för stora fordon, så som lastbilar, truckar och grävmaskiner. I Östersund jobbar vi framförallt med hydraulik, och i den globala koncernen bygger vi även it-system.

TEKONF AB

Vi arbetar med tillskärning, HF-svetsning, industrisömnad och stansning av PVC-vävar, textilier, gummidukar och olika cellplaster. Vi tillverkar bland annat väskor, påsar, isoleringar, åk- och skyddsmadrasser, packningar, tätningar, spännband, dynor, klädslar, kapell och presenningar.

WOOLPOWER

Woolpower är helt inriktat på tillverkning av varma underställ, sockor, förstärkningsplagg och accessoarer. Företaget har ett nittiotal anställda och all produktion från garn till färdigsytt plagg sker i Östersund.

ZENJO VERKTYGSTEKNIK AB

Vi hjälper våra kunder att förädla metall till olika ändamål. Vi har en komplett maskinpark för all typ av metallbearbetning, vi tar bland annat fram specialverktyg för olika typer av metallbearbetning för våra kunder, samt slipservice på hårdmetall- och snabbstålsverktyg.

ÅRE PRODUKTION

Vi är specialiserade på att jobba med komplexa detaljer i aluminium, allt från motorblock till små prototyper. 
 • Apr 22, 2021

  Stabilt kvartal för SKF

  Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT