Jonathan Fyhr. Foto: Areco.

May 12, 2020

Areco Metals stärker tillväxtstrategin med nya rekryteringar


Känd tunnplåtsexpert och ny divisionschef på plats.

Areco Metals är en av Europas största importörer och lagerhållare av lackerad tunnplåt för byggindustrin. Bolaget är också en viktig leverantör av stålprodukter till främst den nordiska industrin, men levererar även till industrikunder i övriga Europa.

Försäljningsområden är coils från eget lager, försäljning av slittade band, och formatplåt från eget stålservicecenter i Malmö, samt försäljning av specialstål, band, plåt, tråd, smide, gjutgods och rör.

Nu fortsätter Areco Metals sin starka tillväxt, och som ett led i strategin har Jonathan Fyhr rekryterats som divisionschef för stålservicecentret, Areco Metals Steel Service Center. Han har närmast haft rollen som försäljningschef för SSC, och tillträdde som divisionschef den 1 maj 2020.

– Jonathan har 10 års erfarenhet av SSC-marknaden och produkterna, vilket gör att han kommer att bli en stor tillgång med sin starka drivkraft när vi ska öka värdet i våra tjänster, och breda våra affärer både i och utanför Sverige, säger Anders Lindell VD för Areco Metals.

Som en del i satsningen på bearbetad tunnplåt har Areco Metals också anställt tunnplåtsexperten Fredrik Bergman. Företaget är en av Europas största importörer och lagerhållare av alu-zink, varmgalvaniserade och lackerade coils för byggnadsindustrin, men vill nu växa inom mekanisk industri- och fordonssektorn. Därför förstärker Areco Metals med Fredrik Bergman. Den erfarne försäljaren kommer närmast från Stena Stål och började som Key Account Manager på Areco Metals den 1 april.

– Jag har jobbat med tunnplåt i nästan tio år och hoppas kunna bidra med kunskap om marknaden, lagerhållning och produktionseffektivitet. På Areco Metals är jag tänkt att ansvara för ett mindre antal kunder med stora konton och se till att processen från offert till leverans går så smidigt som möjligt, säger Fredrik Bergman.

Fredrik Bergman. Foto: Areco Metals.

Fredrik Bergman började som Key Account Manger på den Göteborgsbaserade tunn- och bandplåtsspecialisten Gujab AB 2011 och fortsatte i samma befattning när företaget köptes upp av Stena Stål 2016. Under årens lopp har han mött representanter från Areco i olika sammanhang och är imponerad över företagets sätt att göra affärer.

– Areco har en aggressivitet gällande prissättning som gör dem attraktiva på marknaden, men framför allt har jag imponerats över hur serviceinriktat företag är. De är väldigt duktiga på att förstå kundernas behov och erbjuder flexibla lösningar för att tillgodose dem. Det gör att de sticker ut i en bransch där många aktörer är relativt trögrörliga, avslutar Fredrik Bergman.

 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT