Foto: Areco.

Apr 19, 2017

Areco Metals på egna ben


Affärsområdet inom Areco-koncernen blir ett fristående bolag och investerar drygt 50 miljoner i en anläggning i Malmö.

Areco-koncernens affärsområde Areco Metals blir ett fristående bolag from den 1 maj 2017. Det framgår av ett pressmeddelande.

Areco Metals erbjuder tunnplåt i flera olika kvaliteter och dimensioner. 

Det är ett globalt företag som hanterar inköp, distribution och lagerhållning av råmaterial. Inköpen sker från några av världens främsta och mest moderna stålverk i och utanför Europa. 

Det 15 000 m2 stora råvarulagret i Helsingborgs hamn har en kapacitet på 30 000 ton. Därifrån kan leveranser skickas till kunder i Europa inom 24 timmar.

Nu är Areco Metals även i full gång med att etablera ett Steel Service Center i Malmö. 

-Genom ett Steel Service Center kan vi öka vår flexibilitet i produkter mot våra kunder och marknader, berättar Anders Lindell, tillträdande vd, för Svensk Verkstad. Vi når kompletta resurser för klippning, slittning och distribution av tunnplåtsprodukter från 0,35 mm – 4,00 mm.

-Det är en investering om ca 50-60 miljoner kronor.

Byggnationen av den 4500 m2 fabriken börjar redan de närmaste veckorna och beräknas stå klart under senhösten 2017.

Fakta om Areco-koncernen
200 anställda i Sverige, Norge, Polen och Danmark.
Beräknad omsättning 2016: drygt 1,2 miljarder kronor. (2004: 100 000 000 kronor).

Verksamheter:
Areco Metals. En av Europas största importörer och lagerhållare av lackerad tunnplåt för byggnadsindustrin. Hanterar inköp, distribution och lagerhållning av råmaterial från stålverk i hela världen. Råvarulager för 30 000 ton stål i Helsingborgs hamn.

Areco Profiles. Bland Nordens största producenter av byggplåt för tak- och väggprofiler, takpannor och tillbehör. Tillverkning av takavvattningsprodukter. Två fabriker i Malmö, en i vardera Lipiany i Polen och Terndrup i Danmark för marknaderna i norra Europa.

Areco Direct. Grossistverksamhet för byggbranschen med ett tiotal butiker och flera återförsäljare i södra och mellersta Sverige för Areco-produkter som byggplåt, handelsstål, armering och ventilation. 

Areco Contractor. Specialiserad på miljövänlig rivning och andra experttjänster i genren. 

Areco Properties. Förvaltning, utveckling och byggnation av koncernens fastigheter.
Loading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    84

SENASTE NYTT