Foto: Areco.

Apr 19, 2017

Areco Metals på egna ben


Affärsområdet inom Areco-koncernen blir ett fristående bolag och investerar drygt 50 miljoner i en anläggning i Malmö.

Areco-koncernens affärsområde Areco Metals blir ett fristående bolag from den 1 maj 2017. Det framgår av ett pressmeddelande.

Areco Metals erbjuder tunnplåt i flera olika kvaliteter och dimensioner. 

Det är ett globalt företag som hanterar inköp, distribution och lagerhållning av råmaterial. Inköpen sker från några av världens främsta och mest moderna stålverk i och utanför Europa. 

Det 15 000 m2 stora råvarulagret i Helsingborgs hamn har en kapacitet på 30 000 ton. Därifrån kan leveranser skickas till kunder i Europa inom 24 timmar.

Nu är Areco Metals även i full gång med att etablera ett Steel Service Center i Malmö. 

-Genom ett Steel Service Center kan vi öka vår flexibilitet i produkter mot våra kunder och marknader, berättar Anders Lindell, tillträdande vd, för Svensk Verkstad. Vi når kompletta resurser för klippning, slittning och distribution av tunnplåtsprodukter från 0,35 mm – 4,00 mm.

-Det är en investering om ca 50-60 miljoner kronor.

Byggnationen av den 4500 m2 fabriken börjar redan de närmaste veckorna och beräknas stå klart under senhösten 2017.

Fakta om Areco-koncernen
200 anställda i Sverige, Norge, Polen och Danmark.
Beräknad omsättning 2016: drygt 1,2 miljarder kronor. (2004: 100 000 000 kronor).

Verksamheter:
Areco Metals. En av Europas största importörer och lagerhållare av lackerad tunnplåt för byggnadsindustrin. Hanterar inköp, distribution och lagerhållning av råmaterial från stålverk i hela världen. Råvarulager för 30 000 ton stål i Helsingborgs hamn.

Areco Profiles. Bland Nordens största producenter av byggplåt för tak- och väggprofiler, takpannor och tillbehör. Tillverkning av takavvattningsprodukter. Två fabriker i Malmö, en i vardera Lipiany i Polen och Terndrup i Danmark för marknaderna i norra Europa.

Areco Direct. Grossistverksamhet för byggbranschen med ett tiotal butiker och flera återförsäljare i södra och mellersta Sverige för Areco-produkter som byggplåt, handelsstål, armering och ventilation. 

Areco Contractor. Specialiserad på miljövänlig rivning och andra experttjänster i genren. 

Areco Properties. Förvaltning, utveckling och byggnation av koncernens fastigheter.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT