Dec 7, 2017

Arcam vill sjudubbla produktionen


Planerar att expandera tillverkningskapaciteten i Göteborg kraftigt.

Mölndalsföretaget Arcam flyttar till nya lokaler i Härryda och siktar på att sjudubbla omsättningen. Det skriver GP som varit i kontakt med bolagets styrelseordförande.

Arcam säljer utrustning för additiv tillverkning och metallpulver till densamma. Sedan förra året är General Electric största ägare. Bolaget meddelade i början av veckan att både vd och ekonomichef, som varit med och byggt upp bolaget, lämnar.

Ordföranden, Göran Malm, förklarar för GP att Arcam nu befinner sig i en ny fas efter att ha fått General Electric-koncernen som ny huvudägare genom GE:s svenska dotterbolag.

När GP frågar om det finns risk för flytt av verksamheten till USA med tanke huvudägaren samt användningen av Arcams produkter inom till exempel flygplansindustrin säger han:

– Nej, inte hittills. Vi har faktiskt planer på att expandera vår tillverkningskapacitet i Göteborg kraftigt. Vi står väldigt nära. Det är snarare så att man satsar mycket mer än tidigare, både inom produktutveckling, forskning och utveckling, logistik och produktion. Om man tar dagens produktionsvolym siktar vi på att sjudubbla den om två år. Det är en stor förändring och vi kommer också att flytta till nya lokaler.

Arcam kommer att flytta till nya lokaler i Härryda, som ligger mellan Göteborg och Landvetter.

– Vi har utrymme för att sjudubbla produktionen – och vi har inte investerat i de lokalerna om vi inte tror att det kan ske.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT