Magnus René, vd Arcam. Foto: Arcam.

May 12, 2016

Arcam växer inom flygindustrin


LAI International har valt Arcams Q20plus-teknik för sin tillverkning inom flygindustrin.

Arcam AB, noterat på NASDAQ Stockholm och ledande leverantör av maskiner för additiv tillverkning, har slutit ett leveransavtal för Arcam Q20plus till LAI International i USA.

LAI International levererar avancerade titanprodukter till den kommersiella flyg-, försvars-, olje- och gas- och medicintekniska marknaden. LAI, som köpte sitt första Arcam Q20-system 2015, har nyligen lagt en order på ett andra system och de kommer därmed att ta leverans av ett av de första av de nyligen lanserade Arcam Q20plus-systemen.

"Vår verksamhet inom flygindustrin växer snabbt och vi är mycket glada över att LAI International, en viktig kund inom flygindustrin, utökar sin användning av vår EBM-teknik", säger Magnus René, VD på Arcam.

 "Vi på LAI International har valt Arcams Q20plus för våra flygapplikationer för additiv tillverkning. Maskinernas byggstorlek, hastighet och prestanda gör att de passar utmärkt för LAIs kommersiella produkter. Arcam har visat sig vara en kritisk strategisk partner till LAI och vi ser fram emot en långsiktig relation", säger Patrick Gruetzmacher, VD för LAI International.

Toppbild: Magnus René, vd Arcam. Foto: Arcam.
 • Jan 28, 2021

  RZ INM Mekaniska investerar i robotlösning

  Reportage – Vi kommer snart att gå in i ett stort projekt där denna investering var absolut nödvändig för oss, säger vd Christoffer Ågren. Se filmklippet.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • PLAY: Nynas med 90 år på nacken

  I veckan avslutades en av Sveriges största rekonstruktioner. Företaget grundat av Axel Ax:son Johnson fick som Sveriges första raffinaderi stor betydelse under andra världskriget och för bilismens framväxt.
  65