Magnus René, vd Arcam. Foto: Arcam.

Sep 13, 2017

Arcam inviger nya pulverfabriken


För att möta den växande marknaden för additiv tillverkning har Arcam satsat ca 200 miljoner kronor i en fabrik som kommer att sysselsätta ett drygt 100-tal.

Arcam AB, ledande leverantör inom Additive Manufacturing, meddelar att dess dotterbolag för pulvertillverkning, AP&C i Quebec, Kanada, nu officiellt inviger sin nya anläggning i Saint-Eustache. Fabriken blir med sina 106 nya medarbetare en stor arbetsgivare i regionen och innebär en betydande tillväxt för AP&C, som har fördubblats i storlek de senaste två åren.

Arcam och AP&C har investerat totalt 31 miljoner CAD i denna nya automatiserade fabrik. Med en initial total produktionskapacitet på 750 ton, och 1 250 ton vid full kapacitet, är AP&C redo att möta den växande efterfrågan när det gäller kvalitet och kapacitet för metallpulver för Additive Manufacturing.

Invigningen ägde rum i närvaro av Alain Dupont, VD för AP&C, Magnus René, VD och koncernchef för Arcam, Mohammad Ehteshami, General Manager för GE Additive, Per Sjögren, Sveriges ambassadör i Kanada, Ms Christine St-Pierre, minister för internationella relationer, Linda Lapointe, ledamot av parlamentet för Riviere-des-Milles-Îles och Pierre Charron, borgmästare i Saint-Eustache. 

-Behovet av högkvalitativt titanpulver drivs av den snabba tillväxten inom additiv tillverkning. Arcams, AP&Cs och GE Additives strategi är att erbjuda marknaden kostnadseffektiva produktionslösningar som förenklar och påskyndar övergången från traditionella tillverkningsmetoder till additiv tillverkning. En förutsättning för detta är att kunna erbjuda högsta pulverkvalitet till konkurrenskraftigt pris, säger Magnus René, VD på Arcam.

-Vår nya anläggning representerar en ny fas för Arcam och GE Additive och ett viktigt steg för AP&C i vår strävan att möta den växande efterfrågan på pulver för Additive Manufacturing, säger Alain Dupont, VD för AP&C, och fortsätter, Vi är mycket nöjda med att fabriken uppfördes i tid och på budget, tack vare starka insatser från vårt team. Vi är också särskilt tacksamma för våra investerare och partners, utan vilka denna prestation inte hade varit möjlig.

Alain Dupont, vd för AP&C, på nya siten under uppbyggnad, fotat i februari 2017.

AP&C och Arcam har fått vägledning, råd och ekonomiskt bidrag från Canada Economic Development, Montréal International, Investissement Québec och Quebec Ministry of Economy, Science and Innovation.

EBM



Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT