Niklas Nielsen och Håkan Nordkvist utanför Aqua Invent. Foto: Aqua Invent.

May 7, 2018

Aqua Invent får ny ägare


Köpare är ett relativt nystartat investmentbolag som inriktar sig på mindre och medelstora bolag med tekniskt innehåll.

NielNord Invest förvärvar samtliga aktier i vattenfilterbolaget Aqua Invent AB i Lomma med nio anställda och en omsättning på cirka 13 miljoner kronor. Aqua Invent är från början ett forskningsprojekt från Ideon som därefter utvecklades till vattenreningsprodukter och försäljning. Verksamheten flyttade till Lomma 1996 och har idag allt ifrån privatkunder till större industrier såväl inom Sverige som i utlandet.

-Ett mycket spännande företag med stor potential, säger Håkan Nordkvist som nu tar över som VD på företaget. 

NielNord Invest i Helsingborg är ett nystartat investmentbolag som ska inrikta sig på mindre och medelstora bolag med en omsättning på 10 – 200 miljoner kronor. Bolagen ska utgöras av nischföretag inom B2B eller B2consumer, gärna med tekniskt innehåll och egna produkter eller agenturer.

NielNord AB ägs och drivs av Håkan Nordkvist med förflutet i olika chefsbefattningar på Bosch, Rittal och Omron och investeraren Niklas Nielsen som är verksam i Novoferm, ett garage- och industriportföretag, samt är delägare i speditionsföretaget Cargo Care Scandinavia.

Målet är att de förvärvade bolagen ska få ny kraft och utvecklas med sitt nya ägarskap. Det ökande intresset för vatten och vattenrening var en viktig faktor i valet att förvärva Aqua Invent. 

-Aqua Invent har en stark teknisk produkt, en solid kundbas och ett väl etablerat varumärke. Nu vill vi att Aqua Invent ska ta nästa steg och stärka sin position som tekniskt kompetent leverantör, säger Håkan Nordkvist. Han ser möjligheter såväl i att bredda programmet som den geografiska spridningen.

-Vi kommer att jobba intensivt med våra kanaler och partnerskap med installatörer och återförsäljare. Vi kommer att bli mer aktiva och synliga på marknaden, fortsätter han. Med duktiga medarbetare som har en djup erfarenhet och kompetens känner jag mig trygg i att vi kommer att uppnå våra mål.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT