Anders Carlsson. Foto: AQ Group.

Anders Carlsson. Foto: AQ Group.

Oct 22, 2020

AQ Group ökar vinsten


Gott utfall av kostnadssänkningar.

Nettoomsättningen för AQ Group minskade med 11,4% till 1 104 MSEK (1 247) i tredje kvartalet. Samtidigt ökade rörelseresultatet (EBIT) med 12,4% till 97 MSEK (87) och resultatmarginalen före skatt (EBT %) ökade till 8,4% (6,6).

"Förklaringen till detta är bra arbete under det senaste året med att sänka våra kostnader samtidigt som volymerna återhämtade sig mot slutet av perioden," förklarar AQ Groups vd Anders Carlsson i rapporten.

"Utvecklingen inom medicinsk teknik har varit stark och vi är med och tillverkar komponenter och system till kunder som levererar utrustning som används för vaccintillverkning. Marin infrastruktur innebär att vi levererar kapslingar och elskåp till automationslösningar, både på fartyg och i hamnar.

Inom järnväg har vi fördubblat försäljningen i Indien genom att sälja till fler kunder och nya projekt.  Även leveranser av kapslingar, induktorer och körkontroller till järnvägskunder i Europa har tagit bra fart efter sommaren. Vi gynnas även av den konsolidering som pågår för maskinbearbetning av komponenter till gasturbiner där vi är starka framförallt inom gnistning," skriver Anders Carlsson.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    77
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT