Claes Mellgren och P-O Andersson grundare AQ Group. (Bilden är från utmärkelsen EY World Entrepreneur Of The Year 2018).

Feb 19, 2021

AQ Groups grundare säljer delar av sitt livsverk.


Vi ser positivt på de nya ägarna, säger de båda.

Aeternum Capital har idag förvärvat 1 850 000 aktie i AQ Group AB (publ) till ett pris av 236,50 kronor per aktie. Säljare är AQ:s grundare PO Andersson och Claes Mellgren, som har sålt 925 000 aktier vardera. Försäljningen motsvarar 10,1 % av bolagets aktier.

”Vi är väldigt nöjda med att dagens ägare vill ha med Aeternum på AQ Groups resa. Vi vill bidra som en aktiv ägare i bolagets nästa fas och vi är väldigt ödmjuka och stöttande till bolagskulturen och entreprenörskapet som PO Andersson och Claes Mellgren har skapat”, säger Vegard Søraunet, Investeringsansvarig på Aeternum Capital

”Vi ser det som positivt att AQ Group får in en ny ägare som har ett långsiktigt tänkande och som känner oss väl. Vi är fortfarande långsiktiga ägare och tror starkt på AQ nu och i framtiden. Det är roligt med nya ägare som ser lika ljust på framtiden för AQ Group som vi själva gör”, säger Claes Mellgren och PO Andersson

Aeternum vill att valberedningen föreslår Vegard Søraunet som ny styrelsemedlem i AQ Group till årets bolagsstämma och detta stöttas av PO Andersson och Claes Mellgren.

Efter försäljningen äger Claes Mellgren 19,8 % och PO Andersson 19,5 % av aktierna i AQ Group.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT