Foto: AQ Group.

Dec 16, 2019

AQ Group utser ny toppchef


Hon utses till ny CFO och kommer att ingå i koncernledningen.

Christina Hegg har utsetts till ny CFO för AQ Group. Hon tillträder i april 2020 och kommer att ingå i koncernledningen.

Christina Hegg är idag auktoriserad revisor och har en lång och omfattande erfarenhet från att arbeta med både stora och små företag inom teknikintensiv industri och andra branscher. Hon är civilekonom från Stockholms universitet och har även tidigare arbetat inom ekonomifunktionen på två olika IS/IT företag.  Christina har IFRS-ackreditering och stor erfarenhet av både ekonomistyrning och internkontroll.  Christina har innehaft flertalet ledarpositioner och även arbetat mycket med kompetensutveckling och den pågående digitaliseringen inom ekonomifunktionerna.

Christina ersätter Mia Tomczak som går vidare till en CFO-tjänst för en annan koncern.

-Jag skulle särskilt vilja tacka Mia Tomczak för hennes utomordentliga bidrag till AQ Groups utveckling de senaste fem åren.  Under Mias ledning har AQ Group byggt upp den organisation och de processer och system som krävs för en komplett ekonomifunktion.  Mia var också särskilt drivande och gjorde en stor arbetsinsats i samband med koncernens notering på Nasdaq 2017.  Vi kommer att sakna Mias ledarskap, driv och engagemang och önskar henne all lycka till i sin nya roll, säger Anders Carlsson, VD och koncernchef för AQ Group.

-Vi är också mycket glada att Christina har accepterat utmaningen att ta över efter Mia som CFO på AQ Group. Vi ser fram emot hennes ledarskap och bidrag i arbetet med att fortsätta utveckla koncernens ekonomifunktion. AQ Groups strategi är fortsatt lönsam tillväxt genom att vara en pålitlig - ”Reliable” - leverantör till krävande industriella kunder.  För att klara detta behöver vi fortsatt ha en ekonomifunktion av högsta klass,  säger Anders Carlsson.

CFO  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT