Aug 24, 2020

AQ Group lägger ned svensk verksamhet


Har inte lyckats vända förlusten.

AQ Components Västerås AB inleder MBL-förhandling om att lägga ner verksamheten i Smedjebacken och flytta den till Estland. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det var i samband med nedläggningen av AQ Welded Structures i Ludvika 2018 som det öppnade sig en möjlighet att flytta en del av verksamheten till Smedjebacken och kombinera den med en projektverksamhet för produktionsutrustning.

Tanken var att bibehålla en del av produktionen i Sverige nära kunden och med bättre lönsamhet. Tyvärr har verksamheten fortsatt att gå med förlust under 2019 och 2020 och nu har beslut fattats om att inleda MBL-förhandling om att avveckla verksamheten i Smedjebacken och flytta den till AQ Lasertool i Estland. 

-Det är mycket tråkigt att vi inte lyckades etablera en lönsam produktions- och projektverksamhet i Smedjebacken och att vi nu tvingas till det här beslutet, säger Anders Carlsson, koncernchef för AQ Group. Vi kommer nu att arbeta vidare med den här frågan i nära samarbete med fackföreningar, kunder och medarbetare.

Verksamheten i Smedjebacken har för närvarande 20 anställda och dessa har på måndagen infomerats om beslutet. AQ Components Västerås i Smedjebacken tillverkar komplexa svetsade och bearbetade komponenter i framförallt aluminium. Den del av verksamheten som utvecklar produktionsutrustning har under året redan minskat i försäljning och personal.

AQ    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    81
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT