Claes Mellgren. Foto: AQ Group.

May 9, 2018

AQ Group gör amerikanskt miljonförvärv


-Vi är väldigt förväntansfulla över att etablera oss i Kanada och USA, säger Claes Mellgren, koncernchef i AQ Group.

 

AQ Group AB har den 8 maj, 2018 tecknat ett avtal om att förvärva 100% av aktierna i B3CG Intecconnect Inc. (http://www.b3cg.com/en/home/ ) och dess dotterbolag B3CG Interconnect USA Inc. Köpeskillingen är 13,6 miljoner CAD plus en tilläggsköpeskilling över två år på max 6 miljoner CAD. Övertagandet sker idag.

B3CG är en ledande leverantör av komplexa elektriska kablage, högspänningskablage och elektromekaniska moduler för varierande industrier. De två bolagen har en total omsättning om 35 miljoner CAD med en vinstmarginal i paritet med AQ. De har ca 300 anställda i verksamheterna i  Saint Eustache, Quebec, Canada och i Plattsburgh, New York, U.S.A.  

"Vi är väldigt förväntansfulla över att etablera oss i Kanada och U.S.A. B3CG har en lång histora med erfaren ledning och bolaget passar bra in i vårt affärsområde Kablage. Vi har träffat deras största kunder och fått väldigt fin feedback så vi är väldigt glada över förvärvet." säger Claes Mellgren, koncernchef i AQ Group.

“AQ Group är en stark spelare inom kontraktstillverkning och har dotterbolag med liknande verksamhet som oss. AQ har starka värderingar, som passar väl in i vår företagskultur. Vi ser positivt på att vara en del av en internationell koncern och vi tror att det kommer att hjälpa oss i våra tillväxtambitioner", säger François Demers, VD i B3CG.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT