James Ahrgren

James Ahrgren. Foto: Traction.

Apr 15, 2021

AQ Group förvärvar


Expanderar inom induktiva komponenter.

AQ Group AB har tecknat ett avtal med schweiziska Schaffner Group om att förvärva deras Power Magnetics division. Köpeskillingen är 22,4 miljoner CHF på en skuldfri kontantfri basis (rörelsevärde).Tillträde väntas i slutet av andra kvartalet 2021.

Schaffners Power Magnetics division är en ledande leverantör inom design och tillverkning av specialiserade kraftelektronikkomponenter, såsom reaktorer, transformatorer och filter inom medel till hög effekt. Dess kunder inkluderar ledande aktörer inom järnvägs-, industri- och elektrifieringssektorn. Divisionen har en årlig omsättning på cirka 45 miljoner CHF med en EBITDA-marginal på cirka 7%.

AQ Group tar över Power Magnetics-enheterna i Paderborn (Tyskland), Kecskemét (Ungern), Wytheville och Roanoke (Virginia, USA) samt Power Magnetics-delen i Shanghai (Kina) med alla anställda.

-Syftet med förvärvet är att utöka AQ:s kundbas och att bredda vår teknologi och marknadsnärvaro inom induktiva komponenter. Schaffners Power Magnetics-division har mer än 50 års erfarenhet av att arbeta med krävande industrikunder och divisionen kompletterar AQ väl. AQ och Schaffners Power Magnetics-division kommer tillsammans att bli en ledande global aktör med närvaro i alla betydande geografiska områden inklusive USA och Tyskland. Vi tror att Schaffners Power Magnetics-division passar mycket bra med vår affärsmodell, vi ser många synergier i produktion och marknad. Vi välkomnar våra nya kollegor varmt till AQ Group, säger James Ahrgren, koncernchef i AQ Group.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT