James Ahrgren

James Ahrgren. Foto: Traction.

Dec 7, 2020

AQ Group byter vd


I en överenskommelse med styrelsen kommer Anders Carlsson att lämna under våren 2021.

Styrelsen för AQ Group AB och Anders Carlsson har tillsammans kommit överens om att Anders Carlsson under våren 2021 kommer att lämna sin roll som VD och koncernchef. James Ahrgren utses som efterträdare.

Patrik Nolåker, styrelseordförande i AQ Group säger:

-Jag vill verkligen tacka Anders för hans insatser för AQ. Han har stärkt koncernens struktur, förbättrat resultatmarginalen och ökat det operativa kassaflödet under sin tid som VD och koncernchef. Inte minst har hans prestationer det senaste året under Covid-19 pandemin varit föredömliga. Han har också med förvärv och nya affärer lagt en grund för framtiden.

Anders Carlsson VD och koncernchef säger:

-Det är ett privilegium att få arbeta med alla duktiga entreprenörer som finns inom AQ:s framgångsrika bolag runt om i världen. Jag är övertygad om att AQ-koncernen kommer fortsätta sin framgångsresa och jag kommer göra mitt yttersta för att göra en så bra överlämning som möjligt till min efterträdare.

James Ahrgren arbetar idag som Venture manager på Investmentbolaget AB Traction. Innan dess hade han flera ledande befattningar inom AQ Group mellan 2011-2019 i Sverige och Kina.  Mellan 2006 och 2011 arbetade han i Kina med olika ledande befattningar inom Huber+Suhner och ITT Water & Wastewater. Han är svensk medborgare, född 1979 med studier från KTH.

Patrik Nolåker säger:

-Vi känner James mycket väl från hans starka insatser inom AQ. Han kan AQ:s unika kultur och decentraliserade modell och har visat djup förståelse hur man skapar tillväxt. Jag är övertygad om att han, tillsammans med våra medarbetare kommer kunna fortsätta framgångarna och vidareutveckla AQ till nästa nivå.

Anders Carlsson fortsätter i sin nuvarande roll till dess James Ahrgren tillträder, senast 1 april 2021, och bidrar därmed till en smidig övergång.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT