Produktionsstatus i realtid. Foto: OPTIWARE.

Apr 20, 2018

API och AXXOS blir Optiware


Namnbytet sker ett och ett halvt år efter uppköpet och ska spegla bolagets erbjudande till tillverkningsindustrin.

 

Ett och ett halvt år efter danska API Maintenance Systems A/S förvärv av svenska AXXOS Industrisystem AB, presenterar företaget nu sitt nya namn OPTIWARE.

OPTIWARE representerar de två programvarorna för optimering av industrianläggningar API PRO och AXXOS OEE. Företaget förväntar sig att det nya namnet kommer att öka tydligheten mot marknaden, förbättra synergierna och hjälpa till med att nå ut med det kombinerade erbjudandet till globala industriföretag.

Både API och AXXOS hade vid sammangåendet under 25 år, etablerat starka positioner inom Underhållssystem/EAM-system (Enterprise Asset Management) respektive OEE-system (Overall Equipment Effectiveness). Den gemensamma kundlistan innehöll redan flera av de ledande varumärkena inom livsmedels-, dryckes-, läkemedels-, process- och tillverkningsindustrin fördelat på över 50 länder. Vid tidpunkten för samgåendet förväntade CEO Michael Ries att marknadsföring med den unika kombinationen av EAM- och OEE-programvara skulle bidra väsentligt till företagets ambitiösa tillväxtmål.

-Vi ville uppnå synergier och öka vår verksamhet baserat på vårt nya kombinerade erbjudande - och resultaten har faktiskt överträffat våra förväntningar. Med två starka produktmärken blev det också klart att vi behövde ett övergripande namn att presentera för våra kunder och anställda och för att göra anspråk på vår position inom Industri 4.0, säger Michael Ries, CEO och fortsätter:"Vi tillhandahåller optimeringsprogramvara - och det nya namnet säger just det!”

Förvärvet av AXXOS ägde rum på en marknad med en ökande efterfrågan på lösningar för produktionsoptimering. Genom att lägga till produktionsuppföljningssystemet AXXOS OEE till sin redan starka, produkt API PRO underhållssystem, kan OPTIWARE nu erbjuda kunderna en produktmix som är unik på marknaden.

-Vi ser en ökande efterfrågan i tillverkningsföretag för fullständig transparens, dokumentation av anläggning och effektivitetsförbättringar samt ERP-integration. Kunderna ser också en stor fördel i att ha stöd för både underhållsprocessen och produktionsoptimering i samma plattform. Med vårt nya namn understryker vi vår förmåga att leverera detta till våra kunder, förklarar Michael Ries.

Fakta

 • OPTIWARE har sitt huvudkontor I Köpenhamn, Denmark
 • API Maintenance Systems utnämndes 2013 till Denmarks bästa IT-företag av Computerworld.
 • AXXOS utsågs till Gasellföretag (snabbväxande) av Dagens Industri 2016 och tilldelades titeln Superföretag av Veckans Affärer både 2016 och 2017.
 • OPTIWARE har kunder i mer än 50 länder och mer än 100 000 användare
 • OPTIWAREs programvaror är tillgänglig på 23 språk
 • OPTIWARE har en tresiffrig miljonomsättning och ca 110 anställda vid 15 kontor i 10 länder.
API
ERP • May 7, 2021

  Streama film i Polestar 2

  Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
  117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT