– Att fjärransluta sina maskiner till AP&T:s tekniska support är ett enkelt sätt för våra kunder att förebygga driftstörningar och säkerställa en hög tillgänglighet, säger Mats Kinnby, chef för Global Technical Support på AP&T. Foto: AP&T.

Oct 26, 2020

AP&T:s support upprätthåller driftsäkerheten på distans


Hur säkerställer du en hög maskintillgänglighet när restriktioner för resor och besök gör det svårare för en servicetekniker att komma till platsen?

Att hålla maskinparken igång med minimala avbrott är alltid viktigt. Är dina maskiner fjärranslutna till AP&T kan eventuella driftstörningar ofta förebyggas eller åtgärdas på distans.

– Många av de maskiner vi levererat genom åren är förberedda för fjärrdiagnostik, även om kunden i dagsläget inte utnyttjar möjligheten. Är maskinen uppkopplad kan vi i många fall se vilka slitdelar som står närmast i tur att byta ut. Och skulle en driftstörning inträffa kan vi snabbt söka reda på felet och antingen åtgärda det direkt, eller hjälpa kundens personal att göra det, säger Mats Kinnby, chef för Global Technical Support på AP&T.

Hur vet man då om man har en maskin som är förberedd för fjärranslutning?

– Det är bara att kontakta oss så gör vi en funktionstest. Är maskinen förberedd för fjärranslutning kan vi kontrollera status och verifiera att uppkopplingen fungerar som den ska.

Nästa steg är att teckna ett tillgänglighetsavtal med AP&T.

– Med ett supportavtal har du alltid tillgång till våra tekniska experter som hjälper dig på distans. Det är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att skapa trygghet i produktionen, inte minst i dessa tider, säger Mats Kinnby.

 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    123