AP&T:s produktionslösning för varmformning av komplext utformade karossdelar i höghållfast aluminium väckte ett stort intresse på Aluminium China 2018. Foto: AP&T.

Sep 13, 2018

Stort intresse i Kina för varmformning av höghållfast aluminium


Nya, lättare material och konstruktioner är en av de starkaste trenderna inom den internationella bilindustrin.

Det märktes tydligt på Aluminium China 2018 som arrangerades i Shanghai 11–13 juli. AP&T var på plats för att knyta nya kontakter och presentera sin unika produktionslösning för varmformning av höghållfast aluminium, vilken rönte stort intresse.

På mässan deltog runt 500 utställare och cirka 20 000 besökare från hela världen. Alla länkar i värdekedjan fanns representerade, från materialproducenter och ugnsutvecklare till komponentleverantörer (Tier 1) och biltillverkare (OEM:er).

– Det var första gången någonsin som AP&T medverkade på en mässa helt inriktad på aluminium, vilket var väldigt givande. Vi var där både för att öka vår egen branschkännedom och för att sprida kunskap om möjligheterna med vår produktionslösning för tillverkning av varmformade karosskomponenter i höghållfast aluminium. Efter tre intensiva mässdagar kunde vi notera ett stort intresse för vår lösning hos potentiella kunder i bland annat Sydkorea, Japan och Kina, säger Dr. Christian Koroschetz, CTO på AP&T.

AP&T:s produktionslösning gör det möjligt att tillverka komplext utformade bildelar med mycket låg vikt och hög hållfasthet i en rationell och kostnadseffektiv process. En komplett linje omfattar bland annat automation, ugnsutrustning och inte minst AP&T:s unika servohydrauliska press, som ger korta cykeltider, hög precision och låg energiförbrukning. Även service och utbildning ingår i erbjudandet.

– Den som inte hade möjlighet att ta del av vår presentation i Shanghai kan istället göra det i Düsseldorf där vi ställer ut på Aluminium 2018 den 9 till 11 oktober. Där visar vi våra lösningar för både varmformning och kallformning av aluminium. Vi hälsar både befintliga och nya kunder varmt välkomna, säger Christian Koroschetz.
 • Mar 21, 2019

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Reportage Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4
 • Mar 21, 2019

  Dacke Industri förvärvar Optronic

  Nyheter Dacke Industri förvärvar samtliga aktier i Optronic Partner pr AB, som är ledande i Norden inom utveckling och tillverkning av optiska sensorer för industrin.
  8
 • Mar 21, 2019

  Fullt drag i Sandviken

  Branschnytt Över 600 besökare har vallfärdat till Sandvik Coromants Tech Days som nu går in på tredje och sista dagen.
  459
 • Mar 21, 2019

  Goodtech levererar robotsvetscell till Permascand

  Branschnytt Lösningen ger Permascand ökad produktion med lägre bemanning, bra flexibilitet för nya produkter och korta konverteringstider. 
  62
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  208

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4