Anva components

Foto: AnVa Components.

Oct 3, 2019

Fordonsunderleverantör varslar


Kunderna har dragit ned sina prognoser.

Underleverantören AnVa Components i Kalix har sin spetskompetens inom tung fordonsindustri. Över hälften av det som produceras går till fabriker utanför Sverige. Nu varslas 15 av företaget 79 anställda. Det rapporterar tidningen NSD.

– Vi är underleverantör till fordonsindustrin och vi påverkas som alla andra av att vi står inför en lågkonjunktur. Våra kunder drar ned sina prognoser och då måste vi göra det samma, säger Per Hedberg, som är företagets vd sedan i maj i år, till NSD.

– De fackliga förhandlingarna är inledda men ingenting är klart. Av respekt för vår personal och våra kunder så vill jag inte gå händelserna i förväg. Allt måste få ha sin gång, säger Per Hedberg.

AnVa Components startades under tidigt 80-tal som HT-Svarv AB. 2014 blev företaget en del av AnVa-koncernen och verksamheten går sedan dess under namnet AnVa Components. 

 • Apr 8, 2020

  Clemondo tecknar miljonkontrakt

  Affärer Den svenska kemikoncernen har redan ökat produktionstakten. Svensktillverkat innebär bland annat leveranssäkerhet, menar kunden.
  82
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  37