Anva components

Foto: AnVa Components.

Oct 3, 2019

Fordonsunderleverantör varslar


Kunderna har dragit ned sina prognoser.

Underleverantören AnVa Components i Kalix har sin spetskompetens inom tung fordonsindustri. Över hälften av det som produceras går till fabriker utanför Sverige. Nu varslas 15 av företaget 79 anställda. Det rapporterar tidningen NSD.

– Vi är underleverantör till fordonsindustrin och vi påverkas som alla andra av att vi står inför en lågkonjunktur. Våra kunder drar ned sina prognoser och då måste vi göra det samma, säger Per Hedberg, som är företagets vd sedan i maj i år, till NSD.

– De fackliga förhandlingarna är inledda men ingenting är klart. Av respekt för vår personal och våra kunder så vill jag inte gå händelserna i förväg. Allt måste få ha sin gång, säger Per Hedberg.

AnVa Components startades under tidigt 80-tal som HT-Svarv AB. 2014 blev företaget en del av AnVa-koncernen och verksamheten går sedan dess under namnet AnVa Components. 

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  346
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  428

 • Teknik

  Nya ATOS 5 Airfoil

  GOM har tagit fram en ny sensor med kort mätavstånd vilket passar bra till bland annat mätning av blad och liknande detaljer.
  14
 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  29