Foto: Ansys

Sep 11, 2019

Ansys och Autodesk i samarbete för att främja bilindustrin


Samarbetet erbjuder kunderna olika lösningar för att främja utvecklingen av banbrytande design

STOCKHOLM, 11 september 2019 – Det ledande företaget inom teknisk simulering ANSYS (NASDAQ: ANSS) och leverantören av mjukvara för design och tillverkning Autodesk, Inc. tillkännager i dag ett samarbete för att hjälpa bilföretag att kombinera visuell designgranskning med validering av regulatorisk efterlevnad i ett sammankopplat arbetsflöde. Samarbetet kommer att koppla ihop Autodesks mjukvara för 3D-visualisering och virtuella prototyper till bilindustrin med ANSYS fysikbaserade lösningar för belysningssimulering, som gör det möjligt för biltillverkarna att komplettera högrealistiska visualiseringar av bilarnas interiörer och utsida med mycket välanpassad belysningssimulering.

Bilföretag runt om i världen står inför helt nya utmaningar när de utvecklar morgondagens fordon. Biltillverkarna försöker uppfylla kundernas önskan om mer individanpassade lösningar, samtidigt som de brottas med disruptiv teknik och nya tillverkningsmetoder. De måste dessutom hålla sig ständigt uppdaterade om lagar och föreskrifter som förändras snabbt – allt detta kräver att branschen kan förnya sig snabbare, mer kostnadseffektivt och med lägre miljöpåverkan. Samtidigt som biltillverkarna anpassar sina design- och tillverkningsprocesser för att hänga med i utvecklingen måste de ha en smidig dialog med sina samarbetspartner i branschen för att upprätthålla de affärslösningar som krävs.

Arbetsflödet ANSYS-Autodesk använder ANSYS belysningssimulering tillsammans med Autodesk VRED för att ge ritstudion en fysiskt välanpassad belysningssimulering till både interiör och utsida, som gör att formgivarna kan behålla designens ursprungliga syfte och samtidigt förbättra arbetsflödena för design, visualisering och simulering.

– Det är spännande att få samarbeta med Autodesk för att nå ut till biltillverkarna med vår belysningssimulering, som hör till de bästa på marknaden. Samarbetet är en win-win-situation för båda företagen och – ännu viktigare – för våra gemensamma kunder, som strävar efter att snabbt dra nytta av branschens megatrender, som nästa generations autonom körning och elektrifiering, säger Eric Bantegnie, vice VD och chef för affärsenheten system på ANSYS.

– VRED är ett toppmodernt verktyg för digitalt beslutsfattande inom 3D-visualisering för bilbranschens ritstudior och är industristandard. Genom samarbetet med ANSYS kan vi erbjuda ett integrerat arbetsflöde, och kombinera fysikbaserade, simulerade optiska strålningsfiler (rayfiles) med komplexa och dynamiska belysningsscenarier direkt i VRED. Tack vare samarbetet kan formgivarna fatta beslut digitalt och tidigare i designprocessen, vilket möjliggör en större flexibilitet vid utvecklingen av nya produkter, säger Thomas Heermann, senior director för fordonsprodukter på Autodesk.

Om ANSYS, Inc.

Om du någonsin har sett en raketuppskjutning, flugit i ett flygplan, kört en bil, använt en dator eller en mobil enhet, korsat en bro eller använt någon kroppsburen teknisk apparat är det mycket troligt att du har använt en produkt där programvara från ANSYS har spelat en avgörande roll i utvecklingen. ANSYS är världsledande inom teknisk simulering. Vår strategi Pervasive Engineering Simulation hjälper världens mest innovativa företag att erbjuda sina kunder radikalt förbättrade produkter. Genom att ha det bästa och bredaste utbudet av programvara inom teknisk simulering hjälper vi dem att lösa de mest komplexa konstruktionsutmaningarna och skapa produkter som enbart begränsas av fantasin. ANSYS grundades 1970 och har sitt huvudkontor söder om Pittsburgh i Pennsylvania, USA. Besök www.ansys.com för mer information.

ANSYS och samtliga ANSYS, Inc. namn på varumärken, produkter, tjänster och funktioner, logotyper och sloganer är registrerade varumärken eller varumärken som tillhör ANSYS, Inc. eller dess dotterbolag i USA eller andra länder.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    77
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT