Foto: Huskvarna.

Apr 19, 2017

Anställer över 100 personer i Huskvarna


Husqvarna Group växer efter sin storsatsning med nya Edgefabriken.

Nu anställer företaget ytterligare 100 personer i Huskvarna. Det skriver Jönköpings-Posten.

— Förut köpte vi våra sågkedjor från externa leverantörer och det finns väldigt få tillverkare av kedjor i världen. Vi har ju försett skogsarbetare med motorsågar sedan 50-talet och med vår nya kedja och våra egentillverkade svärd kan vi nu leverera en totalupplevelse till kunderna genom vår egen fabrik, vilket är riktigt roligt, säger Miranda von Seth, rekryteringsansvarig, till Jönköpings-Posten.

Satsningen på fabriken skapade ett hundratal jobb och nu rekryterar företaget ytterligare över 100 personer till flera områden inom företaget.

Rekryteringarna sker inom ett flertal områden inom företaget. Drygt 50 av de nya medarbetarna avser Product Management & Development. Även Edgefabriken söker fler medarbetare och i och med att fabriken till stor del är styrd av robotar behövs experter med hög kompetens inom automation som kan sköta och underhålla dem.

Miranda von Seth säger att Husqvarna besitter stor expertis och satsar på allt mer konkurrenskraftiga produkter.

-Man vågar göra stora satsningar och vi är på en mycket spännande resa för att ytterligare förstärka vår marknadsposition till 2020, säger hon till tidningen.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT