Den klassiska GRANINGE®-kängan lanserades 1951 och blev snabbt en populär känga både för arbete och fritid. Foto: Ejendals.

May 4, 2017

Anrikt Leksandsföretag tilldelas Volvo Cars Quality Excellence Award


- Den här typen av utmärkelse är ett av de största erkännandena vi kan få, säger Mattias Fältman, Key Account Manager.

Ejendals grundades 1949 av Valfrid Ejendal i Leksand. Familjenamnet kommer från närliggande sjön Ejen. Det var ett konfektionsföretag vars produktlinje även inkluderade arbetshandskar som tillverkades lokalt, och kunderna bestod till största del av regionala verk och industrier. På 1970-talet började Ejendals att tillverka skyddsskor.

Mattias Fältman, Key Account Manager, Ejendals, säger:

-Vi på Ejendals är mycket stolta över utmärkelsen, som också är en bekräftelse på vårt hårda arbete för att upprätthålla en hög kvalitet inom hand- och fotskydd. Det visar också på vårt fina arbete med kunden, där vi bland annat utvecklat specifika produkter med fokus på hög säkerhet, komfort och ergonomi och utbildningar utifrån Volvo Cars behov.

Kjell-Åke Eriksson, Vice President Indirect Purchasing, Volvo Cars. säger:

-Samarbetet mellan Ejendals, som VQE-leverantör, och Volvo Cars är en viktig faktor i att tillhandahålla högkvalitativa produkter och tjänster som uppfyller och överträffar våra kunders förväntningar. Utmärkelsen är början av vår gemensamma strategiska resa mot noll kvalitetsfel för att minska skador på händer och vi gratulerar Ejendals AB till en välförtjänt VQE Award.

Ejendals har samarbetat med Volvo Cars sedan många år och VQE inrättades av Volvo Cars 2012. Mattias Fältman, Key Account Manager, Ejendals, säger:

-Den här typen av utmärkelse är ett av de största erkännandena vi kan få och bekräftar att vi levererar med hög kvalitet. Kraven från Volvo är höga när det gäller personlig skyddsutrustning och detta är ett bevis på att vi har lyckats.

Priset överlämnades vid en ceremoni på Volvo Cars i Göteborg, 25 januari 2016 och mottogs av Jan Lundmark, Sales Director, Ejendals, samt Mattias Fältman, Key Account Manager, Ejendals.

Ejendals har under många år varit marknadsledande i Norden, och har nyligen expanderat till ett antal nya marknader i Europa, t.ex. Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Benelux, Italien, Polen, Baltikum och Ryssland. I takt med att efterfrågan steg har Ejendals sökt efter leverantörer som kunnat motsvara kraven på kvalitet och effektivitet. Detta ledde till viss produktion i Kina. Under årens lopp har konceptet utökats, dock sker forskning, utveckling och testning fortfarande i Sverige och Finland. Ejendals är fortfarande familjeägt, och drivs nu av Valfrids barnbarn Marcus Ejendal. Företaget har en årlig omsättning på över 100 000 000 euro.

VOLVO CARS QUALITY EXCELLENCE AWARDS (VQE)

Volvo Cars Quality Excellence Award (VQE) delas sedan 2012 årligen ut till ett antal leverantörer som Volvo Cars uppmärksammar för att ett stark samarbete mellan Volvo och deras samarbetspartners. VQE leverantörer är noggrant utvalda genom en gedigen urvalsprocess där utvalda frågeställningarställs till interna kunder hos Volvo Cars. Därefter sker en audit på plats hos leverantören under en dag. Faktorer som produktkvalitet, logistik och produktutveckling utvärderas också tillsammans med ”mjuka värden” såsom arbetsmiljö, uppförandekod och produktansvar.

VQE
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT