Foto: Engelsbergs Ventiler.

Nov 27, 2017

Anrik svensk ventiltillverkare uppköpt


Företaget är känt för sina högklassiga ventiler i specialmaterial med anor från 1949.

Engelsbergs Ventiler AB i Fagersta grundads 1949 av Avesta Jernverk AB (nu mera Outokumpu AB, en stor aktör inom rostfritt stål) och har sedan dess arbetat med ventiler i "svåra material" för extrema miljöer som saltvatten, fosforsyra, svavelsyrelösningar och klorgas. 

Engelsbergs Ventiler AB, med sin långa och genuina historia som svensk ventiltillverkare är nu en del av Ramén Valves AB. Varumärket ger Ramén Valves ett tillskott i form av en mer komplett och konkurrenskraftig produktportfolio.

Ramén är idag kända som tillverkare av industriella reglerventiler och kommer från och med den 20 november 2017 alltså även att inkludera Engelsbergs specialventiler som säljs till industriapplikationer världen över. Detta innefattar t.ex. avstängningsventiler, backventiler och sätesventiler i höglegerade metaller

Genom förvärvet av Engelsberg kommer Ramén fortsätta stärka sin position som en etablerad leverantör av specialiserad flödesteknik. Jörgen Andersson, försäljningschef på Engelsberg, kommer att vara en del av Raméns team från dag ett för att försäkra att alla åtaganden gentemot kunder, affärspartners och leverantörer efterlevs under integrationsprocessen.

Alla Engelsbergs ventiltyper kan tillverkas i höglegerat rostfritt stål, Hastelloy®, titan, 254 SMO etc. Engelsbergs ventiler kan hantera korrosiva och slitande media som t.ex. saltvatten, fosforsyra, svavelsyralösningar och fuktig klorgas.

-Det här är en produktgrupp som kompletterar oss då vi redan jobbar med och har lång erfarenhet av reglertekniska lösningar. Ramén kommer att fortsätta växa med den breddade produktportföljen inom segment som papper och massa, industriella gaser, gruvindustri, kemisk industri, marin och offshore segmentet samt tankskyddsutrustning, säger Per Wennersten, VD på Ramén Valves.

Alla kontakter gällande Engelsberg kommer med omedelbar verkan att hanteras av Ramén Valves och Jörgen Andersson.

Ramén Valves är ett privatägt företag som sedan 1968 tillverkar Ramén kulsektorventiler för kontroll av vätskor, gaser, ånga och slurry. Tillverkning, verkstad och kontor är beläget i Bromma, Stockholm.

Engelsbergs Ventiler AB grundades 1949 av Avesta AB (nu Outokumpu Stainless AB) och har från starten fokuserat på att utveckla specialiserade ventiler för industriella applikationer. Engelsberg tillverkar ventiler i höglegerade metaller för applikationer som saltvatten, fosforsyra, svavelsyralösningar, klorgas, etc.

Engelsbergs Ventiler grundades 1949.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT