Foto: Airbus.

Sep 19, 2018

Ännu ett flygbolag väljer utrustning från CTT Systems


Specificerar alla sina Airbus A350-900 flygplan med bättre kabinklimat genom CTTs luftfuktare.

CTT SYSTEMS AB, ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan, offentliggör härmed att ett anonymt flygbolag specificerat alla sina Airbus A350-900 flygplan med luftfuktare i Business Class. Airbus kommer att montera in två luftfuktare och två avfuktare i deras nytillverkade A350-flygplan. Flygplansleveranserna är planlagda från andra halvåret 2019 till 2023. Utrustningen från CTT kommer intäktsföras när den skickas till Airbus. Flygbolaget har beställt 14 A350-900. Ordervärdet för CTT uppgår till drygt 10 MSEK.

Kabinbefuktning från CTT är ett uppskattat tillval på VIP-flygplan. Genom att välja luftfuktare på A350 kan flygbolag erbjuda sina premiumklasspassagerare marknadens bästa kabinklimat med förutsättningar för bättre välbefinnande som matchar det i ett VIP-flygplan. Passagerare i Business Class kommer lättare kunna upprätthålla sin vätskebalans, smak och kunna sova bättre samt dra fördel av minskad jetlag.

Ett bra kabinklimat, är ett som speglar förutsättningarna på jorden. Dagens moderna långdistansflygplan, som Boeing 787 och Airbus A350, har förbättrat klimatet genom att ha lägre upplevd kabinhöjd (trycket), lägre ljud och vibrationer, bättre ventilation med frisk luft och temperaturreglering i fler zoner, samt avancerad belysning. För att förbättra kabinklimatet krävs att luftfuktigheten höjs. På Boeing 787 och Airbus A350 ökar den endast 1 - 2 procentenheter vilket inte är tillräckligt. I Business Class är det med en relativ luftfuktighet på 6 - 10 % fortfarande torrare än någon plats på jorden. På Airbus A350 och Boeing 777X kan flygbolag erbjuda sina passagerare marknadens bästa kabinklimat genom tillval av luftfuktare.

-Det här är det andra flygbolaget i år som väljer kabinbefuktning i Business Class till A350. Dessutom har två flygbolag i år specificerat luftfuktare i First/Business till sina Boeing 777X, kommenterar Peter Landquist, försäljnings- & marknadschef på CTT Systems. Välbefinnande är efterfrågat och prioriterat. Förhöjd luftfuktighet till normala nivåer som vi är vana vid på jorden har stor positiv påverkan på upplevelser ombord såsom smak och sömn samt en mer utvilad och piggare känsla vid ankomst.
  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT