Transportrack. Foto: FlexQube.

Dec 16, 2016

Ännu en stor affär till FlexQube


En global fordonstillverkare lägger order på transportracks för användning i deras största fabrik i Sverige.

Igår skrev Svensk Verkstad om FlexQube som fått viktiga ordrar från bilindustrin avseende sina materialhanteringsvagnar. Affärerna innebär dubblad omsättning för företagets amerikanska verksamhet.

Idag aviserar företaget ytterligare order. Denna gång en order värd 600 000 SEK avseende transportracks med utdragbara hyllplan från en världsledande fordonstillverkare med huvudkontor i Sverige. Denna order ska tillverkas i Torsby.

- Vi är inne i en väldigt intressant period nu och Tyskland är en marknad som vi tror kommer blomma ut för oss under 2017, säger Henrik Vidarsson
Supply Chain Manager / Operations Manager på FlexQube, till Svensk Verkstad.

Fordonstillverkaren har varit en av FlexQubes största kunder sedan starten och fortsätter att kontinuerligt beställa lösningar designade med det modulära konceptet. Sedan tidigare har fabriken, där transportracksen ska användas, nästan 900 vagnar från FlexQube i drift.

Anders Fogelberg, VD på FlexQube säger:

- Transportracks är ett nytt segment för oss och det är väldigt kul att vi nu tar steget in i detta område som innefattar en mycket stor marknadspotential. Detta projekt öppnar dörrarna för oss till en ny marknad där vi kan kombinera våra flexibla och ergonomiska lösningar för vagnar inne på fabrikerna med lösningar som förflyttas med lastbil till och från underleverantörer. På så sätt kan materialförsörjningen göras mer effektiv, samtidigt som antalet gaffeltruckar kan minimeras i försörjningskedjan.

- Ordern kommer huvudsakligen att tillverkas i Sverige, av en kontraktstillverkare i Torsby som vi har samarbetat med i flera år, berättar Henrik Vidarsson. Där har vi sedan ett antal år tillbaka även vårt lager.

I Torsby arbetar drygt 20 anställda och produktionsanläggningen är bland annat utrustad med ett antal stansmaskiner, kantpressar samt robotbock-stationer.

- Majoriteten av allt vi tillverkar och säljer för den Europeiska marknaden kommer från Torsby men vi har även andra aktörer i Småland som vi arbetar med.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT