Foto: Ivisys.

Sep 7, 2018

Ivisys får genombrottsorder från Trelleborg


Aktien rusar på fredagmorgonen och vd hoppas på "långsiktigt partnerskap".

Ivisys fått en order från det svenska företaget Trelleborg Sealing Solutions Kalmar AB, en leverantör av ljudreduceringsprodukter till bilindustrin. Värdet på ordern för IVISYS är ca. 160.000 Euro för inspektionssystemet inklusive robothantering för märkning. Ordern förväntas påverka resultatet av IVISYS Q3 2018 och Q1 2019. Det framgår av ett pessmeddelande.  Ivisys aktie var upp 16 procent på fredagförmiddagen.

Trelleborg Sealing Solutions är en del av Trelleborgkoncernen med nästan 6000 anställda och 28 fabriker över hela världen, med liknande behov.

-Detta är vår första order från Trelleborg som vi hoppas kommer att vara starten på ett långsiktigt partnerskap. Trelleborg har valt oss för vår systemlösning efter att ha genomgått en grundlig utvärdering av marknaden vilket bekräftar vår position på marknaden när det gäller högpresterande systemlösningar. Även denna order markerar vår starka trend med nya order värda närmare 6,5 miljoner sedan juni, säger IVISYS VD Mikael Sjöholm.

-Trelleborglösningen är idealisk för att fungera som IVISYS fundament till feldetektering och märkningsapplikationer. Marknaden för webbaserad inspektion, med bakgrundsbildstörningar och hastighetsproblem är lovande i volym. Såsom jag är tacksam för ordern ser jag också fram emot att visa prestationsnivån för Trelleborgslösningen både för Trelleborgs organisation och för andra kunder, säger CTO Moatasem Chehaiber.

IVISYS har utvecklat en metod för automatisk kvalitetskontroll som är lämplig för såväl massproducenter med långa produktserier som mindre tillverkare med korta produktserier. Utveckling och tillverkning sker i Stockholm och Köpenhamn.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    123