Aug 30, 2016

Annie Lööf besökte Stora Ensos nya innovationscenter i Stockholm


Idag, 30/8, besökte Centerpartiets partiledare Annie Lööf Stora Ensos innovationscenter i Stockholm. Hon fick en inblick i företagets innovationsarbete och en guidad tur i de nya moderna laboratorierna.

Ett drygt 60-tal personer från 15 olika länder arbetar idag på Stora Ensos innovationscenter i Stockholm med att utveckla nya produkter från skogen. Det finns en bred kompetens bland medarbetarna; forskning, affärsutveckling och strategisk marknadsföring finns samlat i centret, som invigdes i december ifjol.

Stora Enso genomgår en omvandling från en traditionell pappers- och kartongtillverkare till ett globalt tillväxtföretag för förnybara material. Innovationscentret i Stockholm spelar en viktig roll i denna transformation.
”Vi vill hitta nya tillväxtområden som inte finns idag. Det gäller att vi finner bästa möjliga sätt att utnyttja skogen, den gröna oljekällan. Allt som tillverkas av fossila material idag kan tillverkas av trä imorgon”, säger Karl-Henrik Sundström, koncernchef, Stora Enso.

De produktområden där Stora Enso kommit längst med att ersätta fossila material med skogsråvara är inom lim, barriärer, kemikalier, textilier och xylitol, som används till bland annat tuggummi.
”Det är många nya spännande produkter på gång från skogen. Inom 5 år bedömer vi att de första produkterna är på marknaden”, berättar Karl-Henrik Sundström.

Vid besöket passade Stora Ensos representanter även på att framföra önskemål om att slopa de planerade vägslitageavgifterna och vikten av att det finns en långsiktig och nyanserad skogspolitik i såväl Sverige och EU.
”Vi uppskattar att Annie Lööf besöker oss. Det ger oss möjlighet att få berätta om vårt innovationsarbete och visa att skogsindustrin är en hållbar framtidsbransch”, säger Karl-Henrik Sundström.

Vid besöket deltog från Stora Enso: Karl-Henrik Sundström, Koncernchef, Per Lyrvall, Sverigechef och Mikael Hannus, Innovationschef Sverige.

Fakta: Stora Enso satsar 1 miljard kronor årligen på forskning & utveckling.

FOTO: STORA ENSO

BILD:
Centerpartiets partiledare Annie Lööf på besök i Stora Ensos nya innovationscenter i Stockholm. Fr v Mikael Hannus, Innovationschef Sverige, Stora Enso, Karl-Henrik Sundström, Koncernchef, Stora Enso, Annie Lööf, partiledare Centerpartiet, Per Lyrvall, Sverigechef, Stora Enso.

FÖR MER INFORMATION: Sara Kvarfordh, PR Specialist, Stora Enso, 070-234 45 90, sara.kvarfordh@storaenso.co
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT