LIndab

Patrik Svensson och Lindab Ventilation står redo för att möta alla kunders behov för vattenbaserade inneklimatprodukter. Foto: Lindab.

Oct 17, 2019

Angenäma bekymmer när försäljningsrekord kolliderade med produktionsflytt


Samtidigt som Lindab flyttade produktionen av vattenprodukter från Götene till företagets huvudproduktion i Grevie, slog man försäljningsrekord.


Under slutet av 2018 inledde Lindab en effektiviseringsåtgärd som innebar att produktionen av vattenbaserade inneklimatprodukter i Götene flyttades till befintliga lokaler i Grevie. I början av året genomfördes flytten till Grevie där företagets huvudproduktion och distribution är placerad. Den första tiden har varit intensiv med många utmaningar. Nu är den nya produktionen en integrerad del på fabriksområdet i Grevie och Lindab står starka inför framtiden.

- Flytten har bestått av mycket jobb och hårt arbete. En av de stora utmaningarna var att utbilda vår personal både på ny utrustning och nya produkter samtidigt som produktionen var igång. Det är en annorlunda produktion jämfört med vad vi är vana vid eftersom allt är kundorderstyrt, så nya standarder och rutiner har fått utformas under tiden. Alla har verkligen gjort ett jättebra jobb och nu är vi igång på riktigt, säger Patrik Svensson, Regional Operations Manager, Lindab Ventilation.

Vilka har varit de största utmaningarna med flytten?
- Vi planerade att flytta när vi normalt har mindre volymer i fabriken men orderingången ökade under perioden och vi slog försäljningsrekord under flytten. Det resulterade i ytterligare utmaningar att lösa. Positivt såklart, men det medförde tyvärr en del försenade leveranser under våren.

Sedan några månader är vattenprodukterna en integrerad del av produktionen och kan ta del av fabriksområdets infrastruktur samt service och underhåll.

Vilka fördelar ger det Lindab att vattenprodukterna produceras i Grevie?
- Det ger oss många fördelar, bland annat har vi investerat i många nya maskiner vilket ökar både effektiviteten och kapaciteten. Den största fördelen är att vi effektiviserar vår logistik mot kunderna eftersom vi kan leverera vattenprodukterna tillsammans med vårt övriga sortiment, avslutar Patrik.

En flytt som gynnar kunderna
Produktionen kommer närmare utvecklingsavdelningen, vilket resulterar i att utvecklingsarbetet med nya produkter och kundanpassade lösningar går snabbare. Närheten till övrig produktion ger Lindab större tillgång till kompetent personal vid produktionstoppar och ger kunderna kortare leveranstider. Lindab står redo för att möta alla kunders behov för vattenprodukter.

Lindab utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar produkter och systemlösningar för förenklat byggande och bättre inomhusklimat. Produkterna kännetecknas av hög kvalitet, montagevänlighet, energi- och miljötänkande samt levereras med en hög servicegrad vilket sammantaget ger ett ökat kundvärde.

  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT