Andreas Lapp, Miltronics.

Feb 26, 2018

Andreas Lapp köper ledande företag inom automation och kablage


Miltronics ägare, Lapp, förvärvar SKS Automaatio och SKS Connecto i Finland samt SKS Connecto Polska i Polen.

– Förvärvet av SKS-företagen stärker Lapps ledande ställning inom kablagetillverkning och vår marknadsposition i norra och östra Europa, säger Andreas Lapp, CEO Lapp .
SKS Connecto Oy ligger i Hyvinge i Finland och är ledande inom kablagetillverkning för maskinbyggare och elektroniktillverkare. Företaget har även en större produktion i Grudziądz, Polen.

SKS Automaatio Oy är ledande inom automation och elektriska komponenter och ligger i Vantaa i Finland. Förutom det breda produktsortimentet erbjuder företaget skräddarsydda paketlösningar som ligger väl i linje med Lapps framtidsstrategi.

Omsättningen för de förvärvade företagen är 40 miljoner euro och antalet medarbetare är 280 personer. SKS Group, som ursprungligen bestod av åtta företag, grundades 1924 och är ett framgångsrikt familjeägt företag representerat av Heimo J. Aho.

– Automation och förädling av våra produkter i form av kablagetillverkning är viktiga delar i strategin inför 2020. Tillsammans med SKS Automaatio, SKS Connecto och
SKS Connecto Polska stärker vi vår position som ledande inom dessa områden, säger Matthias Lapp, vd för Lapp LA EMEA.

Kontraktet med finska SKS Group undertecknades den 15 december 2017. Samarbetet mellan Lapp och SKS Group sträcker sig historiskt sett över 50 år bakåt i tiden.

– Vi delar samma företagskultur och ledningsfilosofi. Jag skulle verkligen vilja tacka ägarfamiljerna till SKS Group för vårt förtroendefulla samarbete och jag ser fram emot vår gemensamma framtid, säger Andreas Lapp. Övertagandet har godkänts av de berörda tillsynsmyndigheterna.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT