Tekniker Klas Bogert från Intercut håller i utbildningen på den nya kantpressen. Foto: Intercut.

May 4, 2017

Satsar på framtiden med en ny häftig maskin


- Vi hoppas kunna locka till oss nya kunder tack vare den nya maskinen, säger Dan Andersson som tillsammans med sin syster Maria tog över företaget för ett år sedan.

Nu har tredje generationen i familjen Andersson tagit över anrika F. Anderssons Svets&Smide AB i Täby. Familjen har sedan generationer arbetat med smide och nu kommer syskonen Maria Andersson Henningsson och Dan Andersson förvalta familjens mål och strävan ”att leverera och hålla god kvalitet på utförda arbeten som vår familj alltid gjort” ett mål som formulerades redan på 50-talet.

Sedan 2016 är det syskonen Maria och Dan som driver företaget. 

Maria och Dan Andersson. Foto: Intercut.

Nu vill Maria och Dan satsa ordentligt på framtiden, med nyanställningar, internutbildningar och även nya produktionsmaskiner. Första steget är en ny kraftfull kantpress från DURMA med 4 m bocklängd och en presskraft på 220 ton.

- Vår nya kantpress blir en av de största i Stockholmsområdet och vi hoppas kunna locka till oss nya kunder tack vare den nya maskinen, säger Dan Andersson.

F.Anderssons Svets&Smide har tre huvudområden: Inredning/tillverkningssmide, byggnadssmide och reparation/fastighetssmide. Dessutom är företaget certifierat enligt ISO 3834–3 och EN 1090-1.

Den nya kantpressen har både lasermätning av bockvinklar samt programvaran dBend som gör det möjligt att importera 3D CAD filer och Off-line programmera. Hjälpmedel som säkerställer såväl hög kvalitet som effektivitet.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT