Monterar man skruvstyckena på paletter ges möjlighet att effektivisera arbetsflödena i produktionen.

Apr 20, 2017

Sätter en ny standard inom 5-axlig bearbetning


Partille Tool introducerar ett nytt fabrikat på den svenska marknaden.

En av USA:s mer kvalificerade tillverkare av verkstadsteknisk utrustning för uppspänning, 5th Axis, är också en stor tillverkare av precisionsdetaljer till rymd- och flygindustrin samt medicinska implantat.

Allt sker med modern 5-axlig bearbetning och med sin egenframtagna serie av centrerskruvstycken med extra låg profil. Centrerskruvstycken speciellt framtagna för 5-axlig bearbetning där V75100 är minstingen i serien är företagets största produkt. Framtagna för att vara mycket kompakta, ha låg profil och tåla aggressiv bearbetning i tuffa material. Alltid med fokus på högsta precision och stabilitet.

Kännetecknande är den mycket robusta konstruktionen, gjord för att tåla tuffa tag under många år. 5th Axis skruvstycken är mycket lämpade för montering på palett i robotiserade flöden. Finns i flera storlekar och backbredder mellan 75 och 150 mm. Nedåtdragande tandade backar med endast 2,5 mm griphöjd och infällda laxstjärtsspår är en annan detalj.

Amerikanska 5th Axis kännetecknas av sin mycket kompakta konstruktion och låga profil. Väl lämpade för montering på palett i robotiserade flöden. Centrerskruvstyckena finns i flera storlekar. Även förhöjningar i olika versioner. Nedåtdragande vändbara tandade backar med endast 2,5 mm griphöjd. Partille Tool är agent för den Svenska marknaden.

V75100
Denna modell är det senaste tillskottet i 5-axliga centrerskruvstycken från 5th Axis. Behovet från marknadens verkstäder visar i en ökad omfattning att man fått behov av ett mindre och kompaktare skruvstycke optimerat för 5-axlig bearbetning. 5th Axis har överfört tekniken från de större syskonen V552 samt V562 och skalat ner den till vad som blev V75100 - ett unikt kompakt skruvstycke med högsta precision och kraft. Den låga profilen och kompakta utformningen av V75100 gör den perfekt till moderna mindre CNC-maskiner.

-Hög precision, inom 0,013 mm
-Extra kraftig centreringsskruv för hög stabilitet och lång livslängd.
-Levereras med räfflade vändbara backar som även är försedda med laxstjärtspår.

V562M
Denna modell är ett kraftfullt 5-axligt centrerskruvstycke med backbredd 125 mm som kan spänna upp
arbetsstycken mellan 0 - 155 mm tack vare sina (räfflade) vändbara backar. V562M är ett kompaktbyggt skruvstycke optimerat för 5-axlig bearbetning. 5th Axis erbjuder i alla sina modeller hög precision. Kombinerat med överdimensionerad centrumskruv är 5th Axis skruvstycken som är gjorda för tuffa tag och aggressiv bearbetning i stora serier. Tillverkad i värmebehandlat 4100-stål och precisionsslipat för små toleranser.

-Hög precision, inom 0,013 mm
-Extra kraftig centreringsskruv för hög stabilitet och lång livslängd.
-Levereras med räfflade vändbara backar som även är försedda med laxstjärtspår.

Förhöjningar samt adaptrar för CNC-maskiner
Till alla modeller finns även förhöjningar samt adaptrar för direktmontage i CNC-maskinen. Ovan visas en smart pyramid-formad adapter som medger uppspänning av tre detaljer samtidigt. Alla med extra god åtkomst för 5-axlig bearbetning.

Monterade på en kub ges möjlighet till samtidigt bearbetning av många detaljer. Ger hög lönsamhet och effektiv produktion.USALoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT