Chris Schmidt, ordförande i MTAS, Okka Heuckeroth, projektledare Messe Stuttgart, Markus Heseding, VDMA och Gunnar Mey, ansvarig för AMB Messe Stuttgart. Foto: Svensk Verkstad.

Aug 7, 2018

AMB i Stuttgart satsar på svenskarna


Den alltmer populära mässan AMB satsar på att locka svenskar till Stuttgart i september.

Den stora tyska mässan som går av stapeln den 18-22 i september 2018, har ett samarbete med Elmia Produktiosnmässor och med MTAS - Machine & Tool Association of Sweden. Gunnar Mey, ansvarig för mässan berättar bland annat att i år står den nya mässhallen klar. Det är en efterlängtad utbyggnad av mässan som kommer att möta efterfrågan bland utställare och besökare. Den nya hallen är 120 000 kvm och har fått namnet Paul Horn Halle.

Populär för svenskar

AMB är en växande och allt mer populär mässa för skandinaver att besöka och man räknar med att fler kommer att besöka mässan under denna upplaga än 2016. Det är också en ny layout på mässan för 2018. Den nya layouten ska förenkla och förbättra besökarupplevelsen, säger Gunnar Mey.

I år finns nio svenska utställare på plats, bland annat, SKF, Sandvik Coromant, Abene, Absolent, Seco Tools med flera. AMB är en viktig mässa för de stora industriföretagen. Några av de ledande företagen som finns på plats på AMB är; DMG MORI, Mazak, Haas, Okuma, Doosan, Autodesk, Beckhoff, Bosch Rexroth, Carl Zeiss, Fanuc, Haimer, Paul Horn, Iscar, Kasto, Komet Group, Mapal, Schunk, Siemens, Soraluce, Emag, Walter och OSG, mfl.

Ökar besöksantalet

Under AMB 2018 kommer ca 1500 utställare att finnas på plats. Det är en ökning med 100 företag från 2106. AMB siktar även på att öka besökarantalet och locka över 90 000 besökare för 2018. 2016 kom 87 500 besökare till AMB. Från Sverige kom ca 400 besökare till den sydtyska staden, vi får se om det blir fler i år till AMB-mässan som satsar stort inför framtiden. 5 000 studenter har också blivit inbjudna till mässan för att skapa intresse för den yngre generationen. En mycket viktig del i tysk industri, lite att lära här kanske.

AMBLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT