Interals fabrik i Kina. Foto: Interal.

Oct 13, 2017

Aluminiumföretaget investerar i både svenska och kinesiska fabriken


Haboföretaget har sedan 2015 även egen tillverkning i Kina.

Interal erbjuder sedan 2015 egen produktion i Kina genom sitt företag Foshan Interal Metal products Co. Ltd. Företaget har ett välutvecklat kontaktnät av samarbetspartners och leverantörer i Kina och erbjuder både bearbetade profiler och gjutna produkter i aluminium.

Den nya fabrikslokalen i Foshan city är på ca 1000 m2 och i samband med flytten har man köpt in fler CNC-maskiner och utökat personalstyrkan.

Vd Andreas Simonsson och Ann Backlund Funaro, som är kvalitets- och miljöansvarig, var på plats i början av september för att följa upp arbetet med flytten, vidareutveckling av ett antal större projekt samt utbildning av ny kvalitetsansvarig och övrig personal på plats i fabriken. Även kvalitetsrutiner och dokument har fått en översyn för att säkra upp att effektiva och tillförlitliga processer. Fabriken är sedan ca ett år tillbaka certifierad enligt ISO 9001.

I september var certifieringsorganet Qvalify på plats på fabriken i Habo och genomförde förnyelserevision av företagets ISO 9001- samt 14001-certifikat. I samband med detta genomfördes en uppgradering till de nya utgåvorna av standarderna; ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015. 

I linje med ett utvidgat fokus på montering och utbyggnad av monteringsavdelningen i Habo, så har Interal under hösten investerat i en presskruvmaskin.

-Detta är en nytillkommen process hos oss på Interal och vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder ett utökat utbud av förädling, skriver företaget i ett pressmeddelande.

ISO
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT