Mattias Söderqvist. Foto: Alutrade.

Apr 23, 2018

Aluminiumföretaget bygger ut


Omsättningsrekord 2017 och under det senaste halvåret har Växjöföretaget säkrat ett antal nya kontrakt.


Alutrade är ett specialistföretag i Växjö som levererar aluminiumprofiler och erbjuder ett av Europas största och mest omfattande lagerprogram med ett unikt urval av legeringar och dimensioner. Företagets moderna logistik- och produktionsavdelning har hög kapacitet och levererar över 1 000 artiklar från lager inom en vecka.

En större kundstock och ökad efterfrågan, kombinerat med ett större behov av lagerhållning av kundanpassat material bland kunderna, har lett till att de nuvarandelagerlokalerna blivit urväxta.

– Vi har under det sista halvåret säkrat ett antal nya kontrakt. Många kunder ser stora fördelar att jobba med oss och vi har engagerade medarbetare som verkligen bryr sig om våra kunder. Det känns fantastiskt kul att göra denna tillbyggnad. Vi ser egentligen inga större hinder för att fortsätta växa. Idag har vi en väldigt liten marknadsandel, så även om konjunkturen vänder finns det en stor marknad för oss. Dessutom är aluminium ett material som är tilltalande i många konstruktioner och dessutom ett snyggt material, säger VD och delägare Mattias Söderqvist.

Sedan Alutrades uppstart år 1983 har utvecklingen gått från en ren tradingverksamhet till ett komplett specialistföretag inom aluminium. Under de senaste 5 åren har bolaget växt organiskt i en snabb takt. Omsättningen har ökat stadigt varje år och i slutet av 2017 nådde Alutrade ett nytt omsättningsrekord på 145 MSEK. 2013 hade företaget en omsättning på 80 MSEK med 21 st medarbetare. Idag arbetar 30 st medarbetare på kontor och lager i Växjö.

Idag har Alutrade 5 000 m2 lageryta och ca 2 000 m2 kontor, men framåt sensommaren 2018 kan alltså aluminiumföretaget Alutrade lägga till ytterligare 1 500 m2 till sin totala lageryta. Med expansionen följer också att man behöver fler medarbetare. Därför söker företaget även fler medarbetare till produktionsavdelningen.

Byggnationen är i full gång och framskrider enligt planerna. Foto: Alutrade.

Specialprofiler. Foto: Alutrade.
  • Apr 22, 2021

    Stabilt kvartal för SKF

    Nyheter Förväntar sig en försäljningsvolym i andra kvartalet i nivå med före pandemin.
    16
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT