Foto: Alstom.

Nov 20, 2017

Alstom visar elvägsprojekt i Göteborg


I samband med att Frankrikes president Emmanuel Macron besökte Sverige presenterade Alstom sitt elvägsprojekt för lastbilar som just nu utvärderas vid Volvo Groups testanläggning i Göteborg.

I partnerskap med Volvo Group deltar Alstom i ett elvägsprojekt sponsrat av Energimyndigheten, där Alstom anpassar sin elektrifieringslösning APS, som för närvarande används för spårvagnar, till vägtransporter. En särskild demonstrator konstruerad för att driva elektriska lastbilar har installerats och utvärderas just nu vid Volvo Groups svenska testanläggning. För detta projekt har Alstom levererat hela elektrifieringssystemet, inklusive kraftmatning inbyggt i vägbanan.

APS är ursprungligen en dynamisk kraftöverföring för spårvagnar som har använts i sju städer över hela världen, inklusive Bordeaux, Rio de Janeiro och Dubai, för mer än 30 miljoner körda kilometer. Andra utvecklingar som härrör från APS inkluderar SRS, ett system för statisk laddning av spårvagnar och elektriska bussar utrustade med inbyggd energilagring. APS för väg har utvecklats av Alstom i Vitrolles och Saint-Ouen i Frankrike.

- Alstom är stolt över att vara partner med Volvo Group för innovativ grön teknik för elvägar. Alstom är välkänt i Sverige för tåg och underhåll, men vi växer nu även i signalering och infrastruktur, säger Rob Whyte, VD för Alstom i Norden.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  13