Foto: Ålö.

Jan 18, 2017

Ålö väljer Knightec


Kompetensen inom mekanik och digitalisering samt att kunna leda effektivt utvecklingsarbete blev avgörande.

Maskintillverkaren Ålö utökar det tekniska utvecklingsarbetet med Knightec.

Ålö är en av världens ledande leverantörer inom lantbruksmaskinbranschen. Med en stark närvaro på marknaderna och närhet till kunderna är Ålö bland de marknadsledande på att själva utveckla, producera och globalt marknadsföra frontlastare med tillhörande redskap för att maximera jordbrukartraktorns nyttovärde.

Knightec kommer i olika team leda projekt för att säkerställa att mekanik och styrsystem för Ålös maskinprodukter uppfyller de säkerhetskrav som marknad, lagar och slutkunder kräver. I arbetet ingår också stort fokus på tillverkningskostnaderna för att få bästa möjliga effektiviseringsmöjligheter under hela produktlivscykeln.

- Det är framför allt kompetensen inom mekanik och digitalisering samt Knightecs förmåga att leda ett effektivt utvecklingsarbete tillsammans med våra kunder som avgör att vi väljer att utöka samarbetet, säger Ålös produktchef Urban Rönnqvist och fortsätter med att processerna skapar ökad kundnytta eftersom de skapar den produkt kunderna har störst nytta och värde av.

Knightec är ett snabbväxande teknikkonsultbolag som erbjuder specialisttjänster genom hela produktlivscykeln, från idé till en kvalitetssäkrad produkt. Företaget är verksamt inom Life Science, Fordon, Transport, Försvar, Energi, Förpackning och Industri och jobbar utifrån visionen att förändra branschen genom nya affärsmodeller som bygger på att värdet för kunderna tydligt framgår.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • PLAY: Nynas med 90 år på nacken

    I veckan avslutades en av Sveriges största rekonstruktioner. Företaget grundat av Axel Ax:son Johnson fick som Sveriges första raffinaderi stor betydelse under andra världskriget och för bilismens framväxt.
    58